Designers fotograferen voor Project Paz

Peter Som, de mannen van Proenza Schouler en vele andere namen de camera in de hand en schoten plaatjes voor het goede doel.

Heb je rond 5 november een trip naar New York op de planning staan? Dan moet je op die datum eigenlijk even een bezoek brengen aan de veiling van Project Paz, waar werk geveild wordt van befaamde modeontwerpers als Proenza Schouler, Peter Som, Joseph Altuzarra en sieradenontwerpster Pamela Love.

 

Geen modische ontwerpen weliswaar, de designers waagden zich dit keer aan de fotografiekunst. Speciaal voor Project Paz – een organisatie die zorgt voor scholing en veilige speelplaatsen voor kinderen in Ciudad Juárez, een Mexicaanse stad vol geweld en drugs – kropen de designers achter de camera om plaatjes te schieten. Die foto’s worden dus 5 november geveild en de opbrengst gaat naar het goede doel.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Rock de pan uit bij Filmtheater Kriterion >
    
MARC JACOBS
Kleine kanttekening: wie aanwezig wil zijn zal wel met zijn hand over zijn modehart moeten strijken. Entree voor de veiling kost een kleine $ 150 (€ 115,45, om precies te zijn). De kaarten scoor je hier. De veiling vindt trouwens wel plaats in de New Yorkse wijk Soho, om de hoek van de boetieks van Marc Jacobs en Marni. Just Saying.
    
Past een retourtje New York niet in je budget of drukke agenda? Niet getreurd. Er is nu een online pre-sale aan de gang op paddle8.com, waar je ook werk van (iets minder bekende) ontwerpers voor Project Paz kunt kopen.
  
Project Paz, 82 Mercer Street, New York, NY 10012