Te koop: foto’s Kate Moss

Heeft jouw muur een beetje liefde nodig? Deze bijzondere foto van een veertienjarige Kate Moss gaat binnenkort onder de hamer.

Onder lotnummers 111, 112 en 113 in de ‘Photographs’ veiling van Bloomsbury Auctions, vind je drie bijzondere foto’s van Moss waar je muur je dankbaar voor zal zijn.

 

ONBESCHREVEN BLAD

Fotograaf David Ross, die de plaatjes in 1988 schoot: ‘Kate was een cool figuur. Ze leek een sterke of weerbare tiener, die comfortabel voor me stond, maar misschien verborg ze haar zenuwen. Ik denk dat het haar eerlijkheid was die haar zo verfrissend maakte. Ze probeerde niet iets te bewijzen of zich als meer voor te doen dan ze was. Ze probeerde geen hooghartige, superieure modellenhouding aan te nemen, die toen bekend werd via de media. Ze was onbezoedeld. Een onbeschreven blad.’

Advertisement - Continue Reading Below

  

MÉÉR, MÉÉR, MÉÉÉÉR!
Naast foto’s van Kate Moss, worden foto’s van andere grootheden geveild, van Marlene Dietrich en The Beatles bijvoorbeeld, waaronder vijf ongebruikte frames van de iconische fotoserie Abbey Road. Maar ook een studie van knappe jurken van Chanel en foto’s van Leni Riefenstahl hopen hier een nieuw onderkomen vinden.

    
HEBBEN?
Wie een van deze stukjes foto- en modegeschiedenis aan de wand wil: de kiekjes van Kate Moss worden 23 november geveild en moeten tussen de £800 – £1200 opleveren.  Bieden via email en telefoon is mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website.
  

 
Bloomsbury Auctions, ‘Photographs, 23 november, www.bloomsburyauctions.com