Halle's bittere voogdijgevecht

Ooit waren Halle Berry en Gabriel Aubry misschien wel het knapste, meest fotogenieke stel van Hollywood.

Meest gelezen

Ooit waren Halle Berry en Gabriel Aubry misschien wel het knapste, meest fotogenieke stel van Hollywood. Tegenwoordig is ieder bericht dat over de actrice en het Canadese model voorbijkomt, in- en intriest.

 

Heel eerlijk, meestal skip ik het nieuws over de twee en hun vreselijk nare, bittere voogdijgevecht over dochtertje Nahla. Gossip mag van mij best fout en smeuïg zijn, maar liever niet te verdrietig en gemeen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Maar om het nieuws van vandaag kon ik niet heen. En het is misschien wel het meest verdrietige Halle/Gabriel-nieuwtje ooit...

 

Toen Garbiel gisterenochtend Nahla (4) bij Halle afzette om daar Thanksgiving te vieren, kreeg hij ruzie met haar Franse verloofde Oliver Martinez (de ex van Kylie). De ruzie ontaarde in een vechtpartij waar Gabriel als verliezer uitkwam. Niet alleen moest hij met een gekneusde rib naar de eerste hulp, ook werd hij – na een burgerarrest door de Fransman – aangehouden en mag hij voorlopig niet in de buurt van zijn dochtertje, zijn ex en haar verloofde komen.

Meest gelezen

 

Behalve ongelooflijk trashy, lijkt het op het eerste gezicht een redelijk rechttoe rechtaan verhaal: de ex trok het niet dat de nieuwe man er was en flipte toen deze een opmerking maakte in de trant van ‘we need to move on’. De ex bleek vervolgens niet sterker dan de nieuwe man en de nieuwe man overmeesterde de ex. End of story.

  

ZAADDONOR 

Of niet. Want bij Halle Berry is het nooit precies zoals het lijkt. De actrice schijnt een pro te zijn in het manipuleren van de media. Dezelfde media die ze, zo claimde ze tijdens de voogdijrechtszaak, wilde ontvluchten door naar Frankrijk te verhuizen. Weg van de paparazzi maar ook mijlenver van de vader van haar dochtertje die ze ooit in een mailtje haar ‘zaaddonor’ noemde.

 

Dat dezelfde paparazzi die ze zo haat gisteren foto’s konden nemen van de door de vechtpartij flink gekneusde hand van haar verloofde en die weer verkochten aan celebritysite TMZ is vast toeval. Net als dat TMZ – een site die altijd pro-Halle was in de voogdijberichtgeving – ook meerdere details heeft over de arrestatie van haar ex.

  

AGRESSIEVE PLAATJE

Dat Gabriel volgens 'bronnen' (lees: kamp Halle heeft People gebeld) de vechtpartij begon, past goed in het agressieve plaatje dat de actrice al tijden van haar ex in de media probeert te schetsen. Zo zou ze door zijn driftbuien vrezen voor de gezondheid van haar kind en zou hij regelmatig het n-woord bezigen. Verhalen die zijn kamp uiteraard altijd weer keihard tegenspreekt met eigen ‘Halle is een controlling bitch’ voorbeelden. Maar Halle heeft als Oscarwinnares nou eenmaal veel meer media-invloed dan hij, dus worden zijn verhalen wat minder goed gehoord.

 

Ondanks haar invloed, lijkt de publieke consensus op dit moment aan zijn kant te liggen. De meeste mensen die in de comment-secties op het laatste nieuwtje reageren, zijn bijna allemaal pro-Gabriel. Enkelen gaan zelfs zo ver om de gebeurtenissen van gisteren een ‘setup’ te noemen; door Halle bedacht om volledige voogdij over Nahla te krijgen.

  

(NOG) NIET NAAR FRANKRIJK

Hoe het precies zit – is hij echt een agressieve racistische engerd, is zij juist een eng manipulatief kreng of is het alle twee een beetje waar? – we zullen het misschien nooit weten. Het enige dat er op wijst dat Halle’s zware beschuldigingen waarschijnlijk niet helemaal waar zijn, is het feit dat geen enkele rechter tot op heden heeft besloten Gabriel bij zijn dochtertje weg te houden. Twee weken geleden besloot de rechtbank zelfs nog dat Halle niet met Nahla naar Frankrijk mag vertrekken vanwege Gabriels voogdijrechten.

 

Dat de strijd daarmee niet was gestreden, bleek gisteren. En als het Halle’s plan is om het besluit van de rechtbank aan te vechten, dan heeft ze nu flink wat nieuwe ammunitie in handen. Arma Nahla...

 

PS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via Twitter.