Nieuwe items van Louis Vuitton

Louis Vuitton doet een gloednieuwe collectie van opvouwbaar meubilair en reisaccessoires uit de doeken tijdens de Design Miami-beurs deze week.

Maak je alvast op voor meubels zoals je ze niet eerder hebt gezien. Wat dacht je bijvoorbeeld van de futuristische Bell Lamp, een lamp die middels zonne-energie wordt aangewakkerd? Of een leren hangmat met gouden beslag? Niet verkeerd om zo’n blikvanger in huis te hebben, als je ’t ons vraagt.

 

Jean Paul Gaultier breidt uit met een streetwearlijn >

 

De in totaal zestien items worden onder de naam Objets Nomades (nomadische objecten) gelanceerd en zijn tijdens de Miami Design-beurs (van 5 tot 9 december) voor het eerst te zien én te koop in een tijdelijke Louis Vuitton-winkel.

Advertisement - Continue Reading Below

 

MAARTEN BAAS
Leuk weetje: ook de Nederlandse ontwerper Maarten Baas heeft een strandstoel in de vorm van een aktetas voor de nieuwe Louis Vuitton-collectie ontworpen. Daarnaast gingen o.a. de Spaanse Patricia Urquiola en de Canadese Oki Sato aan de slag voor het modehuis met speciale items. Wat de schade voor zo’n fraai item is? Nou, voor een slaapmasker dat er uit ziet als een slaapmasker leg je $425 neer en een vouwbare stoel, gemaakt door het Zwitserse Atelier Oï, gaat voor een schamele $3.650 over de toonbank.

 

Wil jij best met goed wat duiten smijten, maar ben je niet in Miami? Niet gevreesd. Je kunt de Vuitton-collectie binnenkort ook shoppen in de zogenoemde ‘travel rooms’ van een handjevol Louis Vuitton-boutiques in o.a. Londen, Parijs, New York City en Tokyo.