SAG Awards 2013: de nominaties

De genomineerden voor de SAG Awards - die worden uitgereikt door de acteursvakbond en worden beschouwd als een goede indicator voor de prijs der prijzen: de Oscars - zijn bekend gemaakt...

De drama's Silver Linings Playbook en Lincoln maken de meeste kans op de SAG Awards. Beide films kregen vier nominaties voor de acteerprijzen. Javier Bardem is voor zijn schurkenrol in Bondfilm Skyfall ook genomineerd voor een SAG Award. De nominatie is opmerkelijk omdat acteurs in Bondfilms niet vaak in de prijzen vallen. Hij concurreert in de categorie beste mannelijke bijrol met Robert DeNiro voor Silver Linings Playbook, Alan Arkin voor Argo, Philip Seymour Hoffman voor The Master en Tommy Lee Jones voor Lincoln.

Advertisement - Continue Reading Below

 

IN DE HOOFDROL
In de categorie hoofdrollen maken Bradley Cooper voor Silver Linings Playbook, Daniel Day-Lewis voor zijn titelrol in Lincoln, John Hawkes voor het drama The Session, Hugh Jackman voor Les Misérables en Denzel Washington voor Flight kans. De nominaties voor beste vrouwelijke hoofdrollen zijn Jessica Chastain voor het oorlogsdrama Zero Dark Thirty, Marion Cotillard voor het drama De Rouille et d'Os, Jennifer Lawrence voor Silver Linings Playbook, Helen Mirren voor het drama Hitchcock en Naomi Watts voor The Impossible.

 
De awards worden ook uitgereikt aan televisieacteurs. Daar maken de komedieseries 30 Rock, Modern Family en de drama's Homeland en Boardwalk Empire veel kans.

 

De SAG Awards zijn film- en tv-prijzen die worden uitgereikt door acteursvakbond Screen Actors Guild. De prijzen worden zondag 27 januari uitgereikt.

 

Even terugblikken: de rodeloperjurken van de SAG Awards van afgelopen jaar >