Angelina Jolie regisseert WOII-film

Angelina Jolie gaat het drama Unbroken regisseren over een oorlogsveteraan uit de Tweede Wereldoorlog, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.  

Angelina Jolie gaat zich weer richten op een oorlogsfilm. Ze debuteerde vorig jaar als regisseur met een drama over de oorlog in voormalig Joegoslavië.

 

Unbroken gaat over de Amerikaanse soldaat Louis Zamperini, die in 1942 weken op een bootje wist te overleven na een vliegtuigongeluk. Later werd hij gevangen genomen en gemarteld door Japanners. Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Hillenbrand.

Advertisement - Continue Reading Below

 

LOUIS ZAMPERINI
'Ik heb het briljante boek gelezen en was zo ontroerd door Louis Zamperini's heroïsche verhaal, dat ik meteen begon te vechten voor een film,' laat Angelina weten in een verklaring. 'Louie is een echte held en een man met ontzettend veel gevoel voor zijn medemensen, geloof en moed. Ik ben vereerd dat ik dit inspirerende verhaal mag vertellen.'

 

Het scenario van Unbroken wordt geschreven door William Nicholson, die bekend is van drama's Elizabeth: The Golden Age en Gladiator. Hij maakt momenteel furore met het muzikale drama Les Misérables. Wanneer Angelina Jolie met Unbroken aan de slag gaat, is nog niet bekend.

 

Anne Hathaway doet haar dieet uit de doeken voor haar rol in Les Misérables >