Tv-tips Kerst 2012

Snuggies en warme chocomel in de aanslag! Dit is er op tv deze Kerst.

Meest gelezen

KERSTAVOND - WHITE CHICKS
Laat al dat zoete kerstsnoep even voor wat het is. Morgen en overmorgen mag je je volledig voleten met kerstheerlijkheden. Tot die tijd kijk je televisie waar je buikspieren ook wat aan hebben. Train je lachspieren met White Chicks, een hilarische komedie waarin twee donkere heren (Shawn en Marlon Wayans) omgetoverd worden tot blanke dames. Of nou ja, dames… De film zit in elk geval tjokvol quotes als ‘Don't hate me 'cause you ain't me!’ en ‘It's not ‘just’ a hand bag. It's Prada!’. Smullen geblazen dus. RTL 5 om 22.30 uur.

Advertisement - Continue Reading Below

         
EERSTE KERSTDAG
Ha, vandaag is het samen koken (en vooral) eten wat de klok slaat. Pak ’s middags nog even een kerstmarkt mee en kruip ’s avonds op de bank voor een knap staaltje feestelijke televisie.

        
> Kersttoespraak Koningin Beatrix
Geen Kerst zonder onze eigen koningin natuurlijk. Om 18.10 uur luidt zij Eerste Kerstdag in. Nederland 1 om 18.10 uur.

       
> The Santa Clause I, II & III
Zet de zakken chips, liters warme chocomel en kerststollen maar klaar, want jij komt voorlopig niet meer van die bank af. Om 18.40 uur start namelijk deel 1 van de kerstfilm The Santa Clause met onder andere Tim Allen. Om 20.30 uur volgt deel 2 en om 22.35 uur deel 3. SBS 6 om 18.40 uur.

Meest gelezen

             
Tussen het televisiekijken door nog even een toetje in elkaar draaien? Zo gepiept

         
> Ben-Hur
Een goede oude klassieker uit 1959 om even alle blije, zoetsappige kerstfilms mee te vergeten. Het verhaal? Een Joodse prins wordt verraden en als slaaf gehouden door een Romeinse vriend om vervolgens zijn vrijheid terug te winnen en wraak te nemen. Let wel, deze film is alleen te zien bij TCM (via kabel, satelliet en digitale tv) om 21.00 uur.

             
> Slumdog Millionaire
In 2009 viel deze film tijdens de Oscars flink in de prijzen met acht beeldjes en de film ontving daarnaast ook zeven Bafta’s, waaronder die voor beste film en beste regie. De film vertelt het verhaalt over een jongen uit de sloppenwijken van India die deelneemt aan Weekend Miljonairs. Nederland 3 om 22.05 uur.

            
> Chocolat
Zwijmelen tot diep in de nacht doe je met de film Chocolat, met in de hoofdrol Juliette Binoche en Johnny Depp(!). Een heerlijke film waarin een ongehuwde moeder een ietwat saai Frans dorpje volledig op z’n kop zet met haar bonbonnière. En als de zigeuner Roux dan ook nog eens aanmeert in het strenggelovige dorpje, weten de dorpelingen helemaal niet meer waar ze het zoeken moeten. Zet de kerstchocolade maar vast klaar, van deze film krijg je trek. Net 5 om 23.40 uur.

           
Helaas nog niet in de bioscoop, maar we mogen wel al genieten van twee(!) trailers: The Great Gatsby

         
TWEEDE KERSTDAG
Eerste Kerstdag overleefd? Zorg dat je na het kerstdiner weer voor de buis zit (om 19.30 uur) voor de Top 2000, Alice in Wonderland, Friends en Big Fish.

          
> Top 2000 a gogo
Geen Kerst zonder het begin van de Top 2000 a gogo. Het concept is de vaste kijker inmiddels bekend: Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis, een gevulde kroeg met muziekkenners en de complete popgeschiedenis met de nodige meezingers. Nederland 3 om 19.30 uur.

        
> Alice in Wonderland
Johnny Depp en Helena Bonham Carter, need we say more? Stap in dit klassieke sprookjesachtige verhaal over de negentienjarige Alice, gebaseerd op het kinderboek uit 1865 van Lewis Carroll. BBC1 om 19.50 uur.

         
> Casablanca
Wederom een klassieker, en wel uit 1942. In de Tweede Wereldoorlog runt Rick Blaine, een verbannen Amerikaan en voormalig vrijheidsstrijder, de populairste nachtclub in de stad Casablanca. De cynische eenzame wolf Blaine komt in het bezit van twee waardevolle vrachtdocumenten, waar hij uiteindelijk mee van door wil gaan. Althans, dat is het plan… Casablanca is te zien bij TCM (via kabel, satelliet en digitale tv) om 21.00 uur.

         
> Friends
Vergeet Kerst en zap naar Comedy Central voor good old Friends. Geen zoetsappige kerstliedjes meer, maar uit volle borst meeblèren met ‘I’ll be there for you!’. Comedy Central om 21.40 uur. 

          
> Big Fish
Je Kerst afsluiten met Ewan McGregor (yes, please!) en Tim Burton? Zorg dan dat je om 23.10 uur zapt naar Net 5, voor de drama/fantasy-film Big Fish. Het verhaal? Hoofdpersoon Will Bloom (gespeeld door Billy Crudup) heeft een slechte relatie met zijn vader Ed (Albert Finney). En dat terwijl iedereen Ed altijd ten zeerste kan waarderen. Als Ed later in het ziekenhuis belandt komt Will erachter waarom de band met zijn vader niet zo goed was. Net 5 om 23.10 uur.

 

Merry Christmas!