Genomineerden BAFTA Rising Star Award

Het regent… nominaties. Dit keer krijgen we de shortlist van up and coming acteurs voorgeschoteld die het tegen elkaar opnemen voor de BAFTA Rising Star Award.

Met de Golden Globes (aanstaande zondag!) en Oscars op stapel vliegen de lijstjes met genomineerden je om de oren. Volgende maand – op 10 februari om precies te zijn – worden de BAFTA’s (Britse Oscars) in de Royal Opera House in Londen uitgereikt. En hoewel de volledige nominatielijst nog uit de doeken moet worden gedaan, krijgen we vandaag alvast een voorproefje met de genomineerden voor de BAFTA Rising Star Award.

Advertisement - Continue Reading Below

 

RIJZENDE STERREN
Dit is de enige publiekprijs in het BAFTA-assortiment en eerdere winnaars zijn o.a. Shia LaBeouf, Kristen Stewart en Eva Green. Niet de minsten dus. De acteurs die dit jaar in hun schoenen kunnen stappen zijn Alicia Vikander, Elizabeth Olsen, Andrea Riseborough, Juno Temple en Suraj Sharma. Laatstgenoemde is de enige man in het rijtje en gooit momenteel hoge ogen in de verfilming van Life of Pi. Volgens de jury hebben deze actrices en acteur stuk voor stuk een geweldig debuut gemaakt in de film- en/of televisiewereld.

 

De winnaar van de BAFTA Rising Star Award en de andere BAFTA's worden op 10 februari bekendgemaakt. Hou ELLE.nl uiteraard in de gaten voor alle winnaars, rodeloper- en beautylooks.

 

Wat droegen de sterren vorig jaar bij de BAFTA’s? >