Brit Awards 2013: de nominaties

Next op het programma: de nominaties van de Brit Awards 2013 – de Britse Oscars voor muzikanten.

Het regent awards, nominaties stromen binnen, beeldjes worden uitgereikt, celebs stappen over rode lopers, er is jurkenstress: juist, het awardseizoen van 2013 is in volle gang. Zo werden de Oscarnominaties deze week bekend gemaakt, evenals de nominaties voor de BAFTA Awards én zowel de People's Choice Awards als de Critics’ Choice Movie Awards zijn reeds vergeven. Maar er is meer. De kanshebbers voor de Brit Awards 2013 zijn nu ook bekend.

Advertisement - Continue Reading Below

 

In ons eigen land staan de felbegeerde ELLE Style Awards 2013 voor de deur >

 

EMELI SANDÉ
It’s all about the music dus. Emeli Sandé voert het rijtje aan met maar liefst vier nominaties (Best Female, Best Album en twee nummers in de Best Single-categorie). Vorig jaar ging de 25-jarige zangeres er met de Critics’ Choice Award vandoor, die dit jaar aan niemand minder dan de jonge singer-songwriter Tom Odell is overhandigt.

Meest gelezen

 

Burberry is – naast uw lieftallige redactie – fan van Tom Odell >

 

Verder zijn Mumford & Sons en Alt-J beiden genomineerd voor drie awards, met daaropvolgend Muse, Plan B, Jessie Ware, Ben Howard, Coldplay en Olly Murs die allen voor twee awards zijn genomineerd. Bekijk hier de volledige nominatielijst van de Brit Awards 2013.

 

Woensdag 20 februari vindt het muziekspektakel plaats, dus hou ELLE.nl in de gaten voor de winnaars, de verliezers en de jurken.

 

Damien Hirst heeft dit jaar het beeldje van de Brit Awards in een nieuw jasje gestoken >