Golden Globes 2013: de winnaars

Les Misérables heeft zondagnacht drie Golden Globes gewonnen.

De politieke film Argo van Ben Affleck won twee belangrijke Golden Globes voor regie en beste drama. Het drama Lincoln van Steven Spielberg werd genomineerd voor zeven Golden Globes, maar nam slechts een beeldje mee naar huis. Daniel Day-Lewis won voor zijn hoofdrol als president en de film. De winst van Ben Affleck is opvallend, aangezien de regisseur en hoofdrolspeler van Argo werd overgeslagen voor een Oscarnominatie in de categorie beste regisseur. De filmmaker gaf zondagnacht aan blij te zijn ‘voor welke prijs dan ook' genoemd te worden in het rijtje regisseurs met wie hij genomineerd was.

Advertisement - Continue Reading Below

 

LES MISÉRABLES
Anne Hathaway won een Golden Globe voor haar bijrol in Les Misérables en Hugh Jackman nam de prijs mee naar huis voor zijn hoofdrol als Jean Valjean. De musicalverfilming van Tom Hooper nam ook de Golden Globe mee naar huis voor beste musical. Jennifer Lawrence won een Golden Globe voor haar hoofdrol in de romantische komedie Silver Linings Playbook. In de categorie actrice in een drama won Jessica Chastain voor haar rol in de thriller Zero Dark Thirty over de jacht op Osama Bin Laden.

Meest gelezen

 

AMOUR
De western Django Unchained won ook twee Golden Globes. Quentin Tarantino won de Globe voor het scenario van Django Unchained en Christoph Waltz won de prijs voor beste mannelijke bijrol. In de categorie beste niet-Engelstalige film ging de prijs naar Amour. De jeugdfilm Brave won de Golden Globe voor beste animatiefilm.

 

Check ook: de genomineerden voor de Academy Awards 2013 >

 

Bijzondere gasten tijdens de zeventigste jaargang van de Golden Globes waren onder anderen Bill Clinton en Jodie Foster. De oud-president presenteerde in Los Angeles het drama Lincoln en werd ontvangen met een staande ovatie. Jodie Foster won een oeuvreprijs. Zangeres Adele nam zondagnacht ook een Golden Globe mee naar huis. De Britse won de prijs voor beste lied voor het titelnummer Skyfall van de gelijknamige Bondfilm.

 

De Golden Globes werden zondag voor de zeventigste keer uitgereikt door de journalistenvakbond Hollywood Foreign Press Association. De actrices Tina Fey en Amy Poehler presenteerden het prijzengala voor de eerste keer.

 

In ons eigen land staan de felbegeerde ELLE Style Awards 2013 voor de deur >