Karl Lagerfeld voor Sofitel

Het lijstje genaamd ‘Karls samenwerkingen’ wordt langer en langer. De Chanel-ontwerper gaat een logo ontwerpen voor het nieuwe Sofitel-hotel.

Ze hebben inmiddels niet echt meer iets met mode te maken, die collabs van Karl Lagerfeld. De met zonnebril bewapende ontwerper leent z’n creatieve visie eigenlijk voor van alles uit. Een logo ontwerpen voor het nieuwe Sofitel-hotel in Singapore? Draait-ie zijn hand(schoen) niet voor om.

 

IN DE RIJ VOOR KARL
Maar waarom staat iedereen (denk: Rolls-Royce, Volkswagen of meubelproducent Cassina, to name a few) nou eigenlijk in de rij voor Karl? Nou, der Kaiser zou volgens CEO van Sofitel, Robert Gaymer-Jones, ‘het nieuwe logo van Sofitel de ultieme touch van verfijning geven en het concept verbeteren.’ Aha.

Advertisement - Continue Reading Below

 

LACROIX, KENZO & KARL
De hotelketel Sofitel, onderdeel van Accor, opent in juni van dit jaar een nieuw hotel in Singapore, Sofitel So Singapore. De So-hotels van Sofitel worden volgens Gayner-Jones ‘gekenmerkt door een stijlvolle focus op eigentijds design door beroemde architecten of een verfraaiing door internationale beroemdheden uit de mode-, design-, of kunstwereld.’ Zo hielp Christian Lacroix mee aan het interieur van So Sofitel Bangkok en ontwierp Kenzo Takada onder andere kussens, handdoeken en vazen voor Sofitel So Mauritius. 

 

Karl Lagerfeld opent naar verluidt binnenkort een winkel in de Amsterdamse 9 Straatjes >