Lena Dunham werkt aan modeserie

Maak je op voor heel wat uurtjes voor de buis. Girls-ster Lena Dunham werkt aan een fabuleuze serie over personal shopper Betty Halbreich.

Vergeet Sex and the City (oké, bijna dan). Girls-bedenker en -actrice Lena Dunham werkt aan een serie over de iconische personal shopper van warenhuis Bergdorf Goodman, Betty Halbreich.

 

BETTY AND THE CITY
Niet bekend met het inmiddels 85-jarige fenomeen? Betty Halbreich is al jarenlang de go-to personal shopper – ze heeft haar eigen service, Betty Halbreich’s Solutions, op de derde vloer van Bergdorf’s – voor de rich and famous in Manhattan. In haar razendlange klantenbestand staan dan ook een Sarah Jessica Parker, Meryl Streep, Glenn Close, Candice Bergen en Liza Minnelli. Patricia Field, de stilist die achter alle fameuze Sex and the City-outfits zat, doopte Betty zelfs haar ‘mede-stilist’ en daarnaast wist Halbreich ook nog haar talenten te lenen aan Woody Allen voor zijn vroegere films. (Designer)petje af dus. 

Advertisement - Continue Reading Below

 

ALL DRESSED UP WITH EVERYWHERE TO GO
Gooi daar televisiemaakster Lena Dunham – van culttelevisiefenomeen Girls – bij in de mix, en je hebt een op handen zijnde tv-serie waar je pardoes van gaat watertanden. Samen met Girls-producer Jenni Konner is de 26-jarige Dunham volgens Deadline.com al aan het broeden geslagen op het concept voor de nieuwe comedyserie die bij HBO onder de paraplu moet komen. De serie wordt gebaseerd op de memoir die Betty Halbreich heeft gepend, All Dressed Up with Everywhere to Go, waarin ze vertelt over haar lange carrière als legendarische personal shopper. Zal Sex and the City dan eindelijk een waardige opvolger krijgen?  

 

Wanneer de modische serie op de buis verschijnt en wie de hoofdrol(len) gaan vertolken is nog niet bekend, maar uiteraard houden we het sterk voor je in de smiezen.

 

Dit zijn dé filmtips van deze maand >