Leven Sylvia Kristel verfilmd

Het leven van Sylvia Kristel wordt onderwerp van een speelfilm en een vierdelige tv-serie.

Dat bevestigt productiebedrijf PVPictures van Paul Voorthuysen na berichtgeving in het AD. Het project verkeert nog in een pril stadium. 'We hebben nog geen scenarist, daar wordt aan gewerkt,' aldus een woordvoerder van PVPictures.

 

FOUTE MANNEN

De basis van de verfilming wordt niet de autobiografie Naakt die de actrice over haar leven schreef. Een rode draad door de filmbewerking worden de foute mannen in Kristels leven. 'We willen een andere, nieuwe benadering kiezen,' zegt Voorthuysen in de krant. 'De zoon van Sylvia, Arthur, zal ons adviseren en met nog onbekende details uit haar leven komen,' gaat de producent verder. De beoogde verfilming wordt geregisseerd door Pim van Hoeve. Hij is onder meer bekend van de tv-series Beatrix, Oranje Onder Vuur en Bernhard, Schavuit van Oranje.

Advertisement - Continue Reading Below

 

EMMANUELLE

De Nederlandse filmster overleed vorig jaar op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Kristel werd wereldberoemd door haar rol als Emmanuelle in de gelijknamige softpornofilms. Ze was altijd heel open over haar drugs- en drankgebruik en onstuimige liefdesleven. 'We willen er niet een te tragisch verhaal van maken,' vertelt Voorthuysen. 'Ook de positieve kanten worden belicht.'

 

De filmmakers zijn van plan twee actrices aan te trekken voor de rol van Kristel. De film en series worden gemaakt in samenwerking met een Franse producent.

 

Welke acteurs en actrices gingen er zondag vandoor met een BAFTA Award? >