Brit Awards 2013: de winnaars

Emeli Sandé en Ben Howard hebben woensdag de meeste prijzen in de wacht gesleept bij de Brit Awards, de belangrijkste Britse muziekprijzen.

Emili Sandé nam in de Londense O2 Arena de awards voor beste Britse album en beste Britse vrouwelijke artiest in ontvangst.

 

MUMFORD & SONS

'Dit is een droom,' reageerde de zangeres, die eerder liet weten even uit de spotlights te willen stappen. Emili Sandé brak door met de hit Next to Me. Ben Howard werd uitgeroepen tot Britse doorbraak en beste Britse mannelijke artiest. 'Ik ben niet zo goed in het geven van speeches,' zei de verlegen zanger. 'Heel erg bedankt'.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Natuurlijk hebben we ook de rodeloperkiekjes voor je >
 

Mumford & Sons nam de award voor beste Britse groep in ontvangst, terwijl Coldplay als beste liveact werd bestempeld. Hoewel Alt-J in drie categorieën genomineerd was, ging de groep met nul prijzen naar huis. Ook buitenlandse artiesten vielen in de prijzen, zo werd The Black Keys uitgeroepen tot beste internationale band.
 

Tijdens de awardshow waren er verschillende optredens, onder meer van Justin Timberlake, One Direction en Robbie Williams.
 

Mumford & Sons viel ook tijdens de Grammy Awards in de prijzen >