De Oscars 2013: update

De Oscaruitreiking zit dit jaar vol muzikale optredens. Doorgaans zijn alleen de genomineerde liedjes te horen, maar dit jaar pakt de Academy of Motion Picture Arts and Sciences flink uit.

Onder meer presentator Seth MacFarlane en musicalactrice Kristin Chenoweth verzorgen een muzikale afsluiting. Adele is genomineerd met het Bondnummer Skyfall en treedt voor het eerst op sinds haar zwangerschap. Ook Norah Jones neemt de microfoon ter hand. Ze is genomineerd voor een liedje uit de komedie Ted. De twee concurreren met een nummer uit de docu Chasing Ice, het lied Pi's Lullaby van Life of Pi en Suddenly uit Les Misérables.

Advertisement - Continue Reading Below

 
DE OSCARS
De Academy houdt het daar niet bij. De acteurs van Les Misérables – Russell Crowe, Anne Hathaway en Hugh Jackman – brengen zondagnacht live een muzikale ode aan musicals tijdens de prestigieuze prijsuitreiking. Ook Richard Gere en Catherine Zeta-Jones van de muziekfilm Chicago uit 2002 zijn daarvoor uitgenodigd.
 

Het was al bekend dat Barbra Streisand voor het eerst in 36 jaar weer op het Oscarpodium zal zingen. Voor welk nummer de diva kiest, blijft nog een verrassing. De Britse diva Shirley Bassey brengt haar drie bekende Bondnummers ten gehore. De Oscaruitreiking wordt geproduceerd door Craig Zadan en Neil Meron. De twee producenten zijn verantwoordelijk voor talloze muziekfilms, zoals Footlose, Hairspray en Chicago.

 

De Oscars worden zondagnacht voor de 85e keer uitgereikt in Los Angeles. Het drama Lincoln is met twaalf nominaties de grootste kanshebber.

 

Wie zijn er dit jaar nog meer genomineerd voor een Oscar? >