Krijgt Ben een Oscar?

Eindelijk.

Meest gelezen

Eindelijk. Na maanden spanningsopbouw, speculeren en heel veel ‘spontane’ fotomomentjes van de familie Affleck, is het zondag Oscarzondag. En de grote vraag is natuurlijk: gaat Ben er straks ondanks die Oscar snub toch met de grootste prijs vandoor?

 

The New York Times, toch niet zomaar een krantje, denkt in ieder geval dat hij Beste Film zal winnen. En ook de BBC zet in op Argo. Had het ze een week of tien geleden gevraagd en ze hadden waarschijnlijk allemaal op Lincoln gestemd.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Maar, zo zegt ook de journalist van de BBC, Argo is een film waar Hollywood van houdt. Het soort ‘makkelijke’ films waarop de leden van The Academy (je weet wel, de oude, blanke mannen) met een gerust hart durven te stemmen. Heel anders dan Brokeback Mountain een paar jaar geleden, die niet voor niets verloor van het zoveel minder enge (lees: geen homoseksuele cowboys die elkaar in een tentje nemen) Crash.

Meest gelezen

 

Nu is Lincoln, een film over een oude man, natuurlijk echt een film voor de mensen met de stemkaart. Vandaar dat deze zo lang de absolute favoriet was.

 

Tot Ben Affleck niet werd genomineerd in de categorie beste regisseur en iedereen in de filmwereld vreselijk verontwaardigd reageerde. Zo verontwaardigd dat alle andere awardshows spontaan besloten hem - uit een soort solidariteit? - te overladen met prijzen. Sinds zijn ‘Oscar snub’, heeft Ben werkelijk iedere nominatie weten te verzilveren. De Afflecks hebben thuis ondertussen een schoorsteenmantel vol met beeldjes. Komt daar zondag nog een Oscar bij?

 

ALLES AAN GEDAAN

De Afflecks hebben er in ieder geval alles aan gedaan. Ze hebben zichzelf wekelijks met hun te schattige kindjes laten fotograferen (de leden van The Academy houden van gelukkige gezinnen) en Ben was nooit eerder zo vriendelijk en open naar de pers toe (jezelf positief in de kijker spelen doet ook altijd wonderen). Alles natuurlijk om de mensen met de stemkaart het gevoel te geven dat een stem op Argo een stem is die ze voor zichzelf kunnen verantwoorden.

 

De stembussen zijn sinds afgelopen dinsdag gesloten. Of de leden van The Academy inderdaad massaal op Ben Afflecks film hebben gestemd om hun eerdere ‘fout’ recht te zetten? We weten het zondag. En dan weten we ook of Jennifer Aniston (die een prijs gaat uitreiken) haar verloofde meeneemt de rode loper op, of Bradley Cooper (ondanks zijn slechte haar) zijn nominatie kan verzilveren en of we vanaf dan in ieder interview Anne Hathaway moeten horen opscheppen over haar Oscarwinst. 

 

Tot dan, klik hier voor vijf grappige Oscar-vines, die in enkele seconden laten zien waar de genomineerde films over gaan.