Tv-tip: Maarten Spruyt - Eenheid in Veelheid

Zet 'm vanavond op Nederland 2, want Maarten Spruyt heeft daar de hoofdrol gekregen in een nieuwe aflevering van AVRO Close Up.

Meest gelezen

Liefhebbers van mode én kunst opgelet: vanavond schittert Neerlands trots in een documentaire op de AVRO. Na verschillende grote namen uit de modewereld, zoals Jean Paul Gaultier, Maddalena Sisto en twee weken geleden nog mode-icoon Diana Vreeland, is nu stilist en curator Maarten Spruyt aan de beurt in AVRO Close up.

 
THE SKY IS THE LIMIT
Na jarenlang gewerkt te hebben met de groten der fotografen, als Carli Hermès, Mario Testino en Erwin Olaf, zocht deze Nederlandse stilist een nieuwe uitdaging. Hij schoolde zich om tot tentoonstellingmaker en dacht daarbij out of the box. Een gebreide Ferrari? Geen probleem. Een kamer volstorten met geitenmest? Doet-ie even.

Advertisement - Continue Reading Below

 
De rode draad in de docu is het inrichten van de tentoonstelling Dutch Design in Slot Oranienbaum, een ernstig vervallen, voormalig Oranjekasteel in de buurt van Berlijn. Samen met vaste ontwerp-partner Tsur Reshef gaat Spruyt de uitdaging aan om de sfeer van de slijtage te behouden, maar ook een balans te vinden tussen toen en nu, met behulp van moderne stukken uit de Nederlandse ontwerpkunsten. Kijken dus.

Meest gelezen

 
MAARTEN SPRUYT - EENHEID IN VEELHEID
Wanneer: dinsdag 5 maart 2013
Hoe laat: 23.00 uur
Waar: Nederland 2

 
Meer kijkplezier in maart: top 5 filmtips van deze maand >

 
Kan je niet wachten tot vanavond? Kijk dan nu alvast de trailer hieronder...