Tv-tip: Hercules versus Hermès

Guck mal! Vanavond op de buis: Hercules versus Hermès, een docu over de Hermès-erfgenaam Patrick Guerrand-Hermès.

Vanavond zendt de Duitse televisiezender Arte de veelbesproken documentaire Bauer Gegen Millionär, ofwel: Hercules versus Hermès, uit. Patrick Guerrand-Hermès deed nog een verwoede poging om uitzending te laten verbieden door de rechter, maar – na veel wikken en wegen – besloot Arte om heute Abend tóch de docu aan hun kijkers te laten zien.

    

PRIVACY
Waarom alle ophef? De documentaire gaat over Patrick Guerrand-Hermès – de Franse ondernemer, aristocraat en erfgenaam van modehuis Hermès – en over de nu al jaren voortdurende onenigheid over landeigendom in de omgeving van Tanger in Marokko tussen hem en een lokale Marokkaanse familie. Guerrand-Hermès beweert dat de documentaire zijn privacy schaadt en sleepte de producent Epiphène Films voor de rechter. Ondanks dat de uitspraak luidde dat een aantal scènes uit de docu geknipt moest worden en dat bepaalde delen onherkenbaar moesten worden gemaakt, zendt Arte gewoon de volledige documentaire uit.

Advertisement - Continue Reading Below

    

Nu in de winkel: ELLE Stijlbijbel voorjaar 2013 >
         

Oei, daar is Patrick Guerrand-Hermès vast niet blij mee. Het modehuis Hermès zelf liet aan WWD weten de zaak rondom Patrick Guerrand-Hermès en Hercule contre Hermès los te zien van het modehuis en dus niet bang te zijn voor mogelijke schade. Het filmproductiebedrijf was niet beschikbaar voor commentaar.

    

De documentaire is vanavond (donderdag 7 maart) laat om 23.05 uur op de Duitse zender Arte te zien.

Meest gelezen

     

PS - Meer nieuws van Hermès-bodem: onlangs zijn er honderden valse Hermès-tassen opgedoken. De Amerikaanse Costums and Borders Protection onderschepte in de haven van Los Angeles twee schepen met daarin meer dan 1500 nagemaakte tassen. De nepperds hadden een straatwaarde van maar liefst € 10,84 miljoen. De goederen zijn in beslag genomen en er wordt onderzoek gedaan. Er zijn (helaas) nog geen arrestaties gedaan.