Louis Vuitton lanceert nieuwe reisboekencollectie

Vergeet standaard reisboekjes van de lokale boekhandel en ga voor de originele reisboeken van modehuis Louis Vuitton. Geen praktische informatie, maar wel een artistieke en vernieuwende view op je bestemming.

En daar ging het Louis Vuitton om: het onderzoeken van verschillende culturen door de ogen van mensen die er onbekend mee zijn. En wie kun je dan beter op pad sturen dan een kunstenaar, die zijn indrukken op een prachtige manier kan vastleggen op papier? En dus ging de Congolese kunstenares Chéri Samba naar Parijs, de Amerikaanse Daniel Arsham naar Paaseiland, de Fransman Jean-Philippe Delhomme naar New York en de Japanse illustrator Natsko Seki naar Londen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

STRANGER IN THE CITY

Elk jaar zal de reisboekencollectie worden aangevuld met nieuwe bestemmingen en titels. Zo gaat in 2014 de mangakunstenaar Jiro Taniguchi naar Venetië, en verruilt de Italiaanse stripboekenauteur Lorenzo Mattotti zijn moederland voor Vietnam. Wil je zo’n boek graag in handen hebben? Voor € 45 heb je er één. Ze zijn te koop bij geselecteerde Louis Vuitton-winkels en via www.louisvuitton.com. En geen paniek als je Frans niet (meer) zo goed is, de boekjes zijn tweetalig; Frans en Engels.

 
Meer fijns van het Franse modehuis: een te gek filmpje, met de pas geshowde a/w 2013-collectie in de hoofdrol >