Filmtip: Hitchcock

Vanaf vandaag op het witte doek in Nederland: Hitchcock. Wij leggen uit waarom je deze niet mag missen.

Een gloednieuwe film over de fabelachtige regisseur Alfred Hitchcock? Eh, graag! De ‘Master of Suspense’ rees naar faam met prachtprenten als Rebecca, The Birds en… Psycho. En precies over díe laatste film gaat de nieuwste Hollywoodfilm Hitchcock.

 

Nog meer must-sees: de niet te missen films van deze maand >

 

PSYCHED FOR PSYCHO
Neem een Sir Anthony Hopkins als Alfred himself, Dame Helen Mirren als zijn vrouw Alma Reville plus Scarlett Johansson als actrice Janet Leigh en je hebt de ideale namen voor een paar uren vermaeack.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Met Hitchcock duiken we terug in de tijd naar 1959, toen het filmen voor Psycho begon. Van de castinginterviews van Anthony Perkins (geweldig vertolkt door James D’Arcy) en Janet Leigh tot die befaamde douchescène (waar ScarJo enorm tegenop zag, maar die geweldig heeft uitgepakt); werkelijk alles kom je te weten over het maken van de filmklassieker. En hoewel Anthony Hopkins zich af en toe iets te veel verliest in het spelen van ‘Hitch’, vinden we ‘m dead-on. De fraaie kostuums, overdadige settings en heerlijke bijrollen (Jessica Biel is voor het eerst niet irritant als actrice Vera Miles) zijn bovendien de kers op de taart. Gaat dat zien dus.

Meest gelezen

 

Bekijk hieronder als fijn voorproefje alvast de trailer van Hitchcock