Gucci en Beyoncé voor The Sound of Change Live

Meldden we eerder al dat Beyoncé haar steentje bijdraagt aan Gucci’s campagne Chime for Change, blijkt nu dat er zelfs een heus concert op het menu staat.

Even uitleggen; Chime for Change is een internationale campagne, opgezet door Gucci’s Frida Giannini, die aandacht vraagt en geld inzamelt om vrouwen wereldwijd meer macht te geven. Goeie zaak natuurlijk en dus sloten Beyoncé en Salma Hayek graag aan als co-founders. In eerste instantie door middel van een bijdrage aan short films die het inspirerende verhaal vertellen van vrouwen wereldwijd. Salma verzorgde het voice-over-werk en Beyoncé leverde de muziek voor de films. Maar vanochtend is in een persconferentie in Londen bekend gemaakt dat er óók een groots concert wordt georganiseerd ter ere van Chime For Change.

Advertisement - Continue Reading Below

 

WHO RUN THE WORLD
Headliner? Mais oui, Beyoncé. Op zaterdag 1 juni zal het dak eraf gaan in het Twickenham Stadium in Londen. En naast de Destiny’s Child-frontvrouw klimmen ook Florence and the Machine, Ellie Goulding, Iggy Azalea, John Legend, Rita Ora, Laura Pausini (je weet wel) en Timbaland de bühne op.

 

Al gezien? Beyoncé is het hagelnieuwe gezicht van H&M >

 

THE SOUND OF CHANGE LIVE
‘Ons doel is een roep om verandering voor meisjes en vrouwen in de loudest voice possibe,’ liet Bey, die overigens ook is aangesteld als artistiek directeur van het concert, weten. The Sound of Change Live, kreeg het event dan ook als toepasselijke naam. Ze vervolgt: ‘Ik kijk er erg naar uit om met z’n allen samen te komen op 1 juni om de onderwerpen onderwijs, gezondheid en gerechtigheid voor meisjes en vrouwen een wereldpodium te geven.’

Meest gelezen

 

Het evenement zal internationaal worden uitgezonden en bevat naast spetterende optredens ook – daar zijn ze weer – inspirerende short films waarin zaken waar vrouwen wereldwijd mee struggelen aan de kaak worden gesteld. En het mooie is dat Gucci het event financieel steunt zodat de ticketopbrengst regelrecht naar goede doelen kan gaan. Bezoekers krijgen zelfs de unieke optie om de opbrengst van hun ticket te schenken aan een stichting van hun eigen keuze.

 
Kaartverkoop start woensdag 27 maart (morgen dus) vanaf 9.00 uur op www.chimeforchange.com. Weekendje Londen in the name of women, anyone?

 

Terugblikken: de prachtige Gucci a/w 2013-catwalkshow >