Tv-tip: Los op Lowlands

Festivalgangers opgelet! Heb jij al kriebels in je buik voor het aankomende seizoen? Dan mag je deze docu zeker niet missen.

Los op Lowlands - Bonobo's en Nachtvlinders  is de naam, en los gaat het zeker. Vijf filmcrews hebben afgelopen augustus de voorpret, het drie dagen durende festival en de nasleep van Lowlands vastgelegd. Het was de heetste editie van Lowlands ooit, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

 
Bekijk de modische bezoekers van Lowlands 2012 nog eens >

 
VAN BONOBO TOT NACHTVLINDER
Regisseuse Lisa Boerstra neemt je mee in de ongeëvenaarde, fijne festivalsfeer, waar Lowlands zo bekend om staat. De meeslepende mix van spectaculaire beelden en muziek waar de docu uit bestaat, bevat van álles. Optredens, unieke backstagebeelden en bezoekers van alle soorten en maten; van de 17-jarige beginneling tot de 'oude rotten' die elk zomer weer naar Biddinghuizen afreizen voor drie dagen muziek, cult en fun.

Advertisement - Continue Reading Below

 
Maar waar die bonobo's vandaan komen? Bioloog en vaste bezoeker Jeroen legt uit: 'Lowlanders zijn als bonobo's: ze lossen conflicten op met seks in plaats van agressie'. Juistem. Verklaart in ieder geval die specifieke Lowlands-sfeer, waar chaos verandert in harmonie en tijd een nietszeggend begrip wordt.

 
Bonobo's en nachtvlinders spotten doe je aankomende zondag, de documentaire wordt namelijk om 20.55 uur uitgezonden door de VPRO op Nederland 3.

 
We zetten 25 festivalkapsels op een rij >