Foto's Angelina Jolie geveild

Veilinghuis Christie's gooit een verzameling prenten onder de hamer waarmee je fotografie vanaf een hele andere kant bekijkt. Een wilde kant, welteverstaan.

Volgende maand – op 15 mei om precies te zijn – gaat er een flinke collectie foto's onder de hamer bij Christie's. Onder de noemer Wild Side of Photography krijgen werken van onder andere Steven Klein, David LaChapelle, Helmut Newton en Horst P. Horst een nieuw baasje.

 
PRE-BRANGELINA
Niet alleen de namen van de fotografen doen belletjes rinkelen, ook de modellen die op de foto's schitteren zijn geen onbekenden. Kate Moss, Naomi Campbell, Cindy Crawford… Toch halen die het allemaal niet bij één van de klappers van de veiling; een foto van Brad Pitt en Angelina Jolie. Als echtpaar. Dat klinkt natuurlijk niet zo bijzonder, maar dat is het wel. Steven Klein schoot de foto namelijk in 2005 voor W magazine, en toen waren de twee nog helemaal geen stel. Blijkbaar had de fotograaf een flink helderziende blik.

Advertisement - Continue Reading Below

 
HORSEPLAY
Maar het echte topstuk van de veiling is een foto van Angelina Jolie alleen, getiteld Horseplay. Of nou ja, alleen. Met een wit paard. De foto van de hand van David LaChapelle is twaalf(!) jaar geleden genomen voor een spread in het magazine Rolling Stone. Ten tijde van deze shoot, waarvoor een 25-jarige Angie topless poseerde, zat de actrice nog in haar 'wilde periode'. Denk: getrouwd met Billy Bob Thornton, een tattoo met zijn naam op haar bovenarm en een kettinkje met – jazeker – zijn bloed om de nek en verwacht wordt dat de afdruk zo’n € 20.000 tot € 27.000 gaat opbrengen.

 
Mocht je geïnteresseerd zijn in de veiling, haal je spaarrekening dan maar leeg. De prijzen van de items die onder de hamer gaan worden geschat op € 1140 tot bijna € 54.000.

 
Zien: foto's van de expositie Taken By Storm >