Time’s top 100-lijst 2013

Dit jaar prijken er welgeteld drie modische namen in de Time's top 100-lijst van meest invloedrijke personen. Wie moeten we in de smiezen houden? Even bijlezen.

Stond in 2011 Tom Ford nog in de top en gooiden vorig jaar Alexander McQueens Sarah Burton en de zusjes Laura en Kate Mulleavy van Rodarte nog hoge ogen; dit jaar is de eer aan slechts twee ontwerpers en één 'hoge pief' uit modeland. Michael Kors, Jenna Lyons (executive creative director van de J. Crew Group, red.) en Tadashi Yanai (chief executive officer van Fast Retailing; waar onder andere modeketen Uniqlo onder valt, red.) vullen de ereplaatsen van het befaamde lijstje van Time.

Advertisement - Continue Reading Below

 
EEN ENORME EER
Michael Kors onthulde aan WWD hoe blij hij is met de benoeming. 'Ik voel me enorm vereerd om te worden opgenomen in de Time's top 100. De mensen die elk jaar in de lijst staan zijn onder andere artiesten, leiders en visionairs die ik erg bewonder. Om daar deel van uit te maken is ongelooflijk.' De ontwerper heeft het overigens niet over de minsten, als hij spreekt over zijn 'collega's' uit de lijst. Zo zijn Barack en Michelle Obama – natuurlijk – te vinden in de lijst, maar ook Kate Middleton, muzikaal koppel Beyoncé Knowles en Jay-Z (die deze week ook nog uitgeroepen werden tot 'first billionaire couple' in de muziekindustrie) en Steven Spielberg. Petje af.

 
De Council of Fashion Designers of America gaat groen >