Lauren Hutton schrijft boek

Lauren Hutton schrijft over mode, hakken als wapens en Kate Moss.

Lauren Hutton, het nog immer prachtige oud-supermodel en actrice, schrijft een boek. En dat belooft sappig te worden. Uiteraard schrijft de 69-jarige Hutton over haar carrière in de mode. ‘A lot of the time, fashion is angry. It’s f***ed up motherf***ers,’ vertelde Hutton al als teaser voor haar boek aan The Edit, het online magazine van webshop Net-a-Porter. En: ‘Ik woonde in The Bowery (een bekend hotel in New York, red.), toen New York nog bol stond van de drugs. Ik ging daarom nooit op hakken uit voordat ik een test had afgelegd: kon ik op één hak staan, terwijl ik die andere hak uitwipte zodat ik ‘m als wapen kon gebruiken in minder dan drie seconden?’ Juist ja. Pittige tante, die Lauren.
  
TIGER QUEEN
Hoe Hutton over de modellen van nu denkt? Hou je vast. ‘Ik had geluk, ik was van nature dun. In deze tijd wordt de mode-industrie alleen maar gekker en gekker. Meisjes hebben anorexia. Meisjes die ronder en voller waren, hongerden zichzelf niet uit tot ze wel het juiste dunne figuur hadden,’ vertelde ze. Maar ook over Kate Moss laat ze het één en ander los: ‘Tijdens een klus voor Vogue, merkte ik dat andere modellen kattig en lelijk deden tegen Kate Moss. Ik ken Kate Moss al sinds haar vijftiende. Ze waren jaloers op Kate, maar ik was de ’Tiger Queen’, dus daarom heb ik mijn mond opengetrokken en naar ze geschreeuwd.’ You go, Lauren!
  
Hilarisch: Suri's Burn Book >
   
RODDELS EN GERUCHTEN
Maar behalve sappige verhalen uit de mode-wereld, heeft Hutton ook het één en ander te melden over grote sterren. Op haar burn list: Liza Minelli, Michael Douglas, Chaterine Zeta-Jones, Pierce Brosnan en Ben Stiller. Ai, Hollywood maak je borst maar nat! Toch is het niet louter grappen en grollen met Lauren. De slechte band met haar stiefvader, de prestatiedruk en haar ongelukkige jeugd komen ook aan bod in het boek.
  
U begrijpt, ondanks dat Lauren nog druk aan het pennen is, prijkt dit boek al hoog aan onze moet-je-gelezen-hebben-lijst. Wanneer het boek precies uitkomt, is nog onduidelijk.  

Advertisement - Continue Reading Below