Amy Winehouse documentaire in de bioscoop

Het leven van muzieklegende Amy Winehouse is binnenkort op het witte doek te zien.

De Britse documentairemaker Asif Kapadia, bekend van zijn documentaire over de Braziliaanse autocoureur Ayrton Senna, is bezig met een documentaire over het leven en de carrière van de jazz- en soulzangeres. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.
 

AMY THE MOVIE
Over Amy Winehouse is al een hele reeks documentaires verschenen. Deze zou echter de eerste worden die ook in de bioscoop wordt vertoond. De nog titelloze film bevat nooit eerder vertoonde archiefbeelden over het leven en werk van de artiest die in 2011 op 27-jarige leeftijd overleed aan een alcoholvergiftiging. Focus Features International, een tak van filmstudio Universal, gaat met de film naar Cannes om een producent en distributeur te vinden.

Advertisement - Continue Reading Below

 
'Dit is een heel moderne, emotionele en relevante film die op een zeldzame manier een licht kan schijnen op de wereld waarin we leven,' zegt Kapadia. 'Amy was een talent zoals je maar eens per generatie tegenkomt. Ze schreef en zong vanuit haar hart en wist iedereen te imponeren. Helaas is ze aan de mediadruk, haar privérelaties en haar gevaarlijke levensstijl ten onder gegaan. Wij als maatschappij hebben haar successen altijd gevierd maar veroordeelden haar tekortkomingen meteen als het ons uitkwam.'

 
De film wordt geproduceerd door James Gay-Rees, die eerder Exit Through the Gift Shop maakte, een portret van straatkunstenaar Banksy. Hij en Kapadia werkten al samen aan de documentaire over Senna.

 

Lionel Gallery haalt twee grote straatkunstenaars naar Nederland: Banksy en Basquiat >