Reese's damage control

.

Meest gelezen

Een week nadat Reese Witherspoon en haar man Jim Toth werden aangehouden, geboeid en gearresteerd is operatie ‘damage control’ in volle gang. Er zijn excuses gemaakt, excuses verzonnen en meerdere broodnuchtere en ‘niks aan de hand’-fotomomentjes geënsceneerd.

 

Wat gaat er nog volgen? Een tell all-interview met Oprah? Een speeldate met super Hollywood moeder Jennifer Garner, haar kinderen en de paparazzi? Rehab? Ik kan nu al niet wachten.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Vooral omdat ze het er helemaal zelf naar heeft gemaakt.

 

‘Weet je wel wie ik ben?’, het zijn wellicht de zes meest onvergefelijke woordjes die een Hollywoodster kan bezigen. En Reese Witherspoon was zo dom om ze vorige week vrijdag uit te spreken.

 

Niet tegen een of andere gedienstige ober die haar bestelling niet snel genoeg kon afhandelen, maar tegen een politieagent die net daarvoor haar man had aangehouden voor rijden onder invloed.

Meest gelezen

 

Ai. Dom.

 

Niet zozeer omdat ze vervolgens werd aangehouden wegens het beledigen van een politieagent. Gearresteerd worden is onhandig, maar als je net als Reese genoeg geld hebt voor een goede advocaat moet een kleine overtreding geen groot probleem zijn.

 

Nee, het was vooral dom omdat ze met die paar woordjes haar zo zorgvuldig opgebouwde imago bijna omzeep had geholpen.

  

NARE BITCH

Reese staat bekend als de normale actrice, een lieve moeder, een meisje uit het zuiden dat ondanks haar succes lekker gewoon is gebleven. Dat ze in het echt een vreselijk arrogante en ontzettend nare bitch is, is altijd een goed bewaard Hollywood geheim geweest: iedereen die ooit met haar in aanraking is gekomen, weet het, maar niemand heeft het ooit hardop durven zeggen. Tot nu toe.

 

Want haar arrestatie en het verslag van de agenten kunnen niet zomaar door Team Reese worden weggemoffeld. Amper een dag later had TMZ een liveblog en ondertussen zijn de prachtige mugshots van het stel tien keer de wereld over gegaan.         

 

Het gevolg is dat zelfs een blad als People dat een paar jaar geleden nog grof geld overhad voor haar huwelijksfoto’s en altijd met alleen maar liefde en lof over de actrice schreef, nu als eerste groot bracht dat Reese naar beneden kijkt op haar mugshot omdat ze simpelweg te dronken was om recht in de camera te kijken.

  

HET SPELLETJE

Betekent dit een ommekeer in de manier waarop de bladen over Reese schrijven? Team Reese doet er op dit moment in ieder geval alles aan om dit te voorkomen. En dit doen ze zeer vakkundig. Niet verrassend, want Reese’s man is de agent van grote namen als Jennifer Aniston en Sandra Bullock – hij weet als geen ander hoe het spelletje gespeeld moet worden.

 

Dus was er eerst het statement waarin Reese toegaf dat ze een paar drankjes teveel op had en ze zich schaamde voor de dingen die ze had gezegd, ook al was het niet helemaal haar schuld natuurlijk:

 

“It was definitely a scary situation and I was frightened for my husband, but that was no excuse. I was disrespectful to the officer who was just doing his job. The words I used that night definitely do not reflect who I am. I have nothing but respect for the police and I am very sorry for my behavior.”

 

Toen werd haar man heel strategisch naar voren geschoven als degene die zich pas echt schuldig moest voelen – hij had immers met een slok op gereden, niet zij en hij had haar daarmee in de problemen gebracht. Bronnen spraken al over een eventueel tripje naar rehab.  

 

DE KINDERKAART

En vervolgens waren er de niks aan de hand-fotomomentjes en kreeg People de ene na de andere ‘bron’ aan de telefoon die nogmaals benadrukten hoe ‘mortified’ Reese was door het voorval. Ook de kinderkaart werd uiteraard snel gespeeld. Zo was Reese, die tijdens de arrestatie in Atlanta was waar ze een film opneemt, volgens een bron ‘heel blij om weer thuis te zijn bij haar kinderen’. 

 

Dat de strategie nu al lijkt te werken, blijkt uit de comments op de People-site waar de een na de andere reageerder het opneemt voor de actrice:

 

‘Poor Reese’, ‘I feel so bad for her, WE ALL MAKE MISTAKES’, ‘she’s still my favorite actress’.

 

Gelukkig voor Reese zijn er altijd mensen die in haar brave imago blijven geloven. Net als dat er mensen zijn die nog steeds denken dat John Travolta op vrouwen valt…