MET Gala 2013: de ins & outs

Het MET Gala 2013: van onderbroekenlol met Sarah Jessica Parker tot de coupages van Miley Cyrus (jikes!) en Nicole Richie (oi!).

Meest gelezen

De die-hards die vannacht achter de laptop gekluisterd zaten voor de livestream waren getuigen van de rodelopershow der rodelopershows, waar tout bekend mode-, film- en muziekland zich voor in een jurk hees. Maar voor wie er niet bij was; alle hoogtepunten van het Metropolitan Museum of Arts Costume Institute Gala op een rij:

 
CHAOS AND COUTURE
Het thema van dit jaar was punk, naar de al veel bejubelde, gisteravond officieel geopende tentoonstelling ‘Punk: Chaos to Couture’ in het Metropolitan Museum of Art. En dat hoef je celebs geen tweede keer te zeggen. Van quilted lederen robes (Doutzen) en een neusring (Jessica Biel) tot gouden details (Coco Rochas) en van sexy see through (Rosie Huntington-Whiteley) en een roze dip-dye (Diane Kruger) tot een Burberry-bikerjack over de jurk (Sienna Miller); het gros van de gasten verscheen in vol ornaat.

Advertisement - Continue Reading Below

 

In de aanloop naar het MET Gala was er nog een kleine Wintour versus Westwood-kwestie gaande >

 
RICCARDO TISCI
Riccardo Tisci, hoofddesigner van Givenchy en meester in couturepunk verscheen met actrice Rooney Mara in een prachtige witte robe van zijn hand aan zijn zijde. Bovendien was-ie de man achter het strapless gewaad van (erevoorzitter) Beyoncé én de bloemenjurk van de behoorlijk zwangere Kim Kardashian, die (correct us if we’re wrong) voor het eerst sinds haar zwangerschap in een outfit ten tonele kwam die wél babybelly en algehele uitdij-malaise-proof was. Uitblinkers waren ook Cameron Diaz in Stella McCartney, Doutzen Kroes in Theyskens’ Theory en Sarah Jessica Parker in een prachtige one-of-a-kind jurk van Giles Deacon met mohawk headpiece.

Meest gelezen

 

Hatsa: alle, maar dan ook echt álle jurken van het MET Gala 2013 op een rij >

 

KNICKERS GATE
En bij die headpiece staan we gráág wat langer stil. Applaudisserend. Want de Sex and the City-actrice rockte het gladiator-achtige ding met zwarte pluimen van de Britse hoedengoeroe Philip Treacy als geen ander had kunnen doen. ‘He’s been working on it for the past few weeks,’ vertelde SJP over haar hoofddeksel aan People. ‘I feel incredibly fortunate that it’s in my custody and care.’ Iets minder in de gloria zal de actrice zijn bij het terugkijken van de foto’s waarop ze haar Giles-jurk met gigantische split aan de voorzijde íets te hoog optilt, waardoor – knickers gate! – de onderbroek van de 48-jarige pardoes naar frisse lucht kon happen. Ach, zien we door de vingers.

 
ELECTRIFYING

Ook veel andere hairdo’s verdienden een spotlight. De studs in het haar van Sienna Miller bijvoorbeeld. De blonde(!) coupe van Anne Hathaway. De kroon in het haar van een in Dolce & Gabbana gestoken Katy Perry. Of de asymmetrische up-do van Gwen Stefani. Maar de allergrootste paradijsvogels van de rode loper waren toch wel Miley Cyrus en Nicole Richie. Waar laatstgenoemde koos voor een bouffant in wit-grijs tot bijna lila, had Miley Cyrus haar vingers kort voor ze haar entree maakte in het stopcontact gestoken, met alle gevolgen van dien.

 
Zien! Alle opvallende kapsels (in a good or bad way) van het MET Gala op een rij >

 

Foto's Getty Images