De macht van Anna W

Ik begon dit stukje bijna met de woorden ‘arme Kim Kardashian’.

Meest gelezen

Ik begon dit stukje bijna met de woorden ‘arme Kim Kardashian’. Dat ik mezelf nog net op tijd wist te stoppen, neemt niet weg dat ik wel degelijk voor het eerst iets van medeleven voel voor de realityster. En dat bovenop de plaatsvervangende schaamte die haar bizarre zwangerschapsoutfits bij me oproepen. (Serieus, wie kleedt haar? En waarom kan ze geen ‘nee, dit is spuuglelijk’ tegen deze persoon zeggen?)

Advertisement - Continue Reading Below

 

Man, wat voel ik opeens veel emoties bij de vriendin van Kanye West... Brrr.

 

Terug naar het medelijden.

 

Wat waarschijnlijk begon als een goede week voor Kim – ze had als Kanye’s ‘plus 1’ een felbegeerde entreekaart voor het MET Gala én zou die week alle haters laten zien dat ze helemaal niet zo dik is als haar zwangerschapsoutfits doen lijken met een speciaal voor de cover van Us Weekly in scène gezette paparazzifoto in bikini.

Meest gelezen

 

Maar toen verscheen ze in haar Givenchy-jurk op de rode loper. De vergelijking met de bloemetjesbank van oma werd snel gemaakt en zelfs Robin Williams deed een venijnige duit in het zakje.

 

 

Pijnlijk, maar nog niks in vergelijking met de keiharde trap na die Kim gisteren van Anna Wintour kreeg.

 

WEGGEKNIPT

De hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue kon de realityster dit jaar misschien de toegang tot 'haar' MET Gala niet ontzeggen – hoe graag ze dat ook wilde –, maar ze kon haar wel van haar eigen site weren. Dus werd Kim voor de slideshow van het MET Gala genadeloos uit een foto van haar en Kanye geknipt. En niet eens subtiel. Haar hand én een stukje van de haar bloemetjesgordijn zijn nog gewoon zichtbaar. Ouch.

 

Is het misschien omdat iedereen alleen op de foto staat? Was het noodzaak? Nope, alle andere koppels in de slideshow staan wel gewoon samen op de foto.

 

Dubbel ouch! Dat moet pijn doen, zeker als je zoals Kim Kardashian niets liever wil dan aandacht en goedkeuring.

 

Toegegeven, ondanks het medelijden voor Kim vind ik het wel redelijk briljant dat Anna Wintour zo’n keiharde bitch is. Als je niet goed genoeg bent in haar ogen, dan zal ze je dat laten weten ook.

 

YOU'RE NOT WORTHY

Zo heeft Jessica Biel, zo gaan de roddels binnen Condé Nast, ook onlangs een 'you're not worthy'-stempel gekregen van Anna toen haar uitnodiging voor het MET Gala opeens niet meer geldig was zónder de arm van manlief Justin Timberlake. Justin schijnt een week voor het gala Anna hebben laten weten dat hij wegens uitgelopen repetities voor zijn tour toch niet naar het feest kon komen en daarop trok Anna de uitnodiging voor hem én voor zijn 'plus 1' in.

 

Jessica Biel is in Anna's ogen dus niet meer dan een 'plus 1'.

 

Uiteindelijk heeft Jessica, die samen met Justin in Tom Ford zou gaan, op het laatste moment een nieuwe uitnodiging moeten regelen via de iets minder bekende designer Giambattista Valli. En gelukkig voor haar, mocht ze wel in de slideshow.

 

VICTORIA DWARSZITTEN

Ook Victoria Beckham wordt natuurlijk ondertussen al jaren enorm dwarsgezeten door Anna die maar blijft weigeren haar op de de cover van de Amerikaanse Vogue te zetten. Victoria sierde ondertussen misschien wel alle andere belangrijke modebladen, maar nog nooit Anna's Vogue. Dat terwijl het dé cover schijnt te zijn die Victoria het meest ambieert.

 

Gefluisterd wordt dat Anna hiervan op de hoogte is en er heimelijk van geniet om Victoria te laten zweten.  

 

Ohhh, soms moet het geweldig zijn om in Anna Wintours schoenen te staan...