Hologram van Kate Moss

Kate Moss is wederom vereeuwigd in een kunstwerk. Lichtkunstenaar Chris Levine maakte een holografisch portret van het supermodel.

Marc Quinn goot Kate al eens in het goud en beeldhouwde haar in onmogelijke yogahouding, Damien Hirst keerde haar hoofd binnenstebuiten en zette haar op een platenhoes en ál die kunstzinnige fotografie met Kate in de kijker zullen we niet eens in beschouwing nemen. Je zou er als Kate Moss zijnde een beetje blasé van worden als er weer een kunstenaar aan komt kloppen voor een project.

 

Maar goed, Chris Levine kwam met een goed verhaal en eerlijk is eerlijk, haar holografische voorgangster was ook niet de minste: Queen Elisabeth. Volgens de kunstenaar zijn er bovendien best wat parallellen te verzinnen tussen de Royal Mum en de Rock Mum. Ze zijn mijlenver boven het gepeupel verheven en op z’n minst op hun beider manier living icons te noemen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

SHE'S LIGHT AND EXCITING
En zo ontstond She’s Light, een holografische versie van La Moss. Gemaakt in samenwerking met make-upartiest Charlotte Tilbury. Want hoe zen en meditatief Kate ook mag zijn als hologram, van een dikke lik maquillage is nog nooit iemand slechter geworden. She’s Light is het pronkstuk van Levines eerste solo-expositie genaamd Light 3.142 die 17 mei opent in galerie Fine Art Society Contemporary. Klinkt te high brow voor je? Per 17 juni is ze ook een weekje te bezichtigen in Selfridges. Net zo fijn.

 

Meer weten over Chris Levine en zijn hologrammen? www.chrislevine.com.

 

Ook een soort kunst! Kate Moss in Playboy? >