Beyoncé hoog op meest machtige vrouwen-lijst

Who run the world? Girls! En Mrs. Carter herself draagt de aanvoerdersband.

Surprise, surprise: Beyoncé Knowles is door Forbes Magazine uitgeroepen tot één van de grootste stijgers in The World’s 100 Most Powerful Women-lijst van 2013. In 2012 stond de zangeres, die naar verluidt in blijde verwachting is van koter nummer twee, nog op de 32e plek. Vandaag werd bekend dat ze omhoog is geklommen naar de 17e. En dat betekent dat Bey, na Oprah Winfrey (13e), de hoogstgenoteerde dame is in het entertainmentvak.  

Advertisement - Continue Reading Below

 

De 31-jarige Beyoncé geeft daarmee het nakijken aan niet de minsten; Angelina Jolie (37), Anna Wintour (41), Lady Gaga (45), Miuccia Prada (58) en Gisele Bündchen (95). Niet slecht, non? Maar ze wist zichzelf het afgelopen jaar dan ook wel in de kijker te spelen. We noemen haar documentaire, haar Mrs. Carter World Tour, een Super Bowl-optreden, de Obama inauguratie-playbackshow, haar rol in de animatiefilm Epic, haar co-founder-schap van het aanstaande Gucci Chime For Change-event en zo kunnen we nog even doorgaan. Met haar campagne voor H&M bijvoorbeeld...

 

Wie er in Forbes’ Top 10 belandden? Een mix van politieke figuren als Angela Merkel (1), Melinda Gates en Hillary Clinton. Bekijk de hele Top 100 hier.

 

Doutzen Kroes volgde Beyoncé razendsnel op als gezicht voor H&M. Bekijk hier de video >