Cannes 2013: update

Van rodeloperbloopers tot een blik achter de schermen bij de voorbereidingen van Carine Roitfelds amfAR Gala-catwalkshow van vanavond.

Meest gelezen

Het einde van het 66e Cannes Film Festival is in zicht. Zondag worden de Gouden Palmen uitgereikt (aan misschien wel de Nederlandse inzending, de film Borgman) en daarna is het finis, schluss, the end. Een update van wat de afgelopen week allemaal gebeurde daar aan de Franse kust en een vooruitblik op de klappers die nog komen gaan.

 

EVEN APELDOORN BELLEN

Eerst even vuistjelachen om rodeloperbloopers. Want waar Jessica Harts side boob-incidentje nog net binnen de perken bleef, kon er op het tapijt in Cannes nog wel eens een jurk te hoog worden opgetild (Jessica Chastain? Eva Longoria?) of een rits het leven laten.

Advertisement - Continue Reading Below

 

En er ging meer mis. Leonardo DiCaprio’s vermeende versiertruc tijdens de première-avond van ‘zijn’ The Great Gatsby bijvoorbeeld. Doelwit, model Cara Delevingne, liet zich niet vangen voor een paar smooth moves. En uit de hotelkamer van een Chopard-medewerker werd – whoopsie – voor meer dan één miljoen dollar aan juwelen gegapt, die eerder op het festival nog schitterden aan de halzen van Cara, Lana Del Rey en Freida Pinto.

Meest gelezen

 

JURKENPARADE

Maar natuurlijk waren er ook hoogtepunten. De prachtige jurken van Dior, Chanel en velen anderen die over de rode loper gingen bijvoorbeeld (bekijk hier de hele jurkenparade!). En ook de mannen @ Cannes zagen er tiptop uit (Justin! Garrett! Leo!). Uren werden besteed aan alle voorbereidingen, met de mooiste kapsels tot gevolg (lees hier hoe je Nicole Kidmans coupe kopieert). De Nederlandse film die meedingt naar een Gouden Palm kreeg na vertoning een staande ovatie (zou het dan echt?) en één van de grootste headliners van het festival staat vanavond nog op stapel; Carine Roitfelds amfAR Gala-catwalkshow.

 

SNEAK PEEK!
We lieten je al eerder weten dat er een amfAR Gala-livestream komt (vanavond vanaf 21.00 uur draaien de camera’s en kun je het spektakel hier volgen). Maar Carine trakteert ons nu al op een kleine peek achter de schermen tijdens de voorbereidingen van de show, waarvoor modellen als Alessandra Ambrosio, Lily Donaldson, Karlie Kloss en Rosie Huntington-Whiteley in custom made jurken van Burberry, Tom Ford, Dior, Gucci en Alexander McQueen over de catwalk zullen gaan.

 

In het – knipper en je mist het – filmpje zien we meer dan duidelijk waarom de show, die dit keer een ode aan wijlen Elizabeth Taylor brengt, de Ultimate Gold Collection Fashion Show werd genoemd; het is louter goud wat er blinkt. ‘When you think of Elizabeth Taylor in 'Cleopatra', you have this very powerful image of gold and beauty,’ verklaarde Roitfeld onlangs nog. Scroll snel naar beneden voor de video.

 

Links: Giovanni Battaglia hijst Rosie Huntington-Whiteley in haar gouden jurk, rechts: Carine Roitfeld doet een laatste doorpas met de modellen.

 

SNEAK PEEK: THE ULTIMATE GOLD COLLECTION FASHION SHOW