Tv-tip: filmklassiekers @ TCM

Sit back and relax. Filmklassiekers met Judy Garland en Joan Crawford kijk je heel juni vanuit je luie stoel op TCM.

Meest gelezen

Digitaal filmkanaal TCM (Turner Classic Movies) heeft een speciaal filmprogramma opgezet. In juni worden er films uitgezonden waar tweemaal één actrice een aantal dagen lang in het spotlicht staat.

 

JUDY GARLAND-WEEK
Van 10 tot 14 juni is de hoofdrol voor Judy Garland. De prachtige Amerikaanse actrice spat iedere dag om 15.00uur van het beeldscherm met een filmklassieker als Meet Me In St Louis en A Star Is Born

Advertisement - Continue Reading Below

 

HOLLYWOOD LADIES: JOAN CRAWFORD
Ook Oscar-winnares Joan Crawford heeft ‘n eigen themaweek bij TCM. Van 24 tot 27 juni wordt er elke dag om 15:00 uur een film uitgezonden met madam Crawford als hoofdact. Op onze favorietenlijst: 

 

> Body Heat (1981): Advocaat Ned Racine gaat een affaire aan met Matty, de echtgenote van rijke zakenman Edmund Walker. Ze gaan tot het uiterste om hun affaire geheim te houden. Body Heat, zaterdag 8 juni om 21.00 uur.

Meest gelezen

 

> Mildred Pierce (1945): Joan Crawford speelt Mildred Pierce (waar ze een Academy Award voor won als beste actrice). Pierce is een alleenstaande moeder die het niet makkelijk heeft. Ze doet er alles aan om het beter te krijgen en betaalt daar een hoge prijs voor. Mildred Pierce, vrijdag 17 juni om 15.00 uur.

 

HET WILDE WESTEN 
Howdy! Westernliefhebbers kunnen ieder weekend hun hart ophalen. Vaste prik op de zondag om 15.00 uur wordt er een westernklassieker uitgezonden. Onder andere op het programma: Bronco Billy, Jeremiah Johnson en The Left Handed Gun.

 

Zin in wat opschudding? Klim uit je luie stoel en ga voor deze weekendtips >

 

Klik hier voor het volledige filmprogramma en de ontvangstmogelijkheden van TCM.

 

BODY HEAT - TRAILER

 

MILDRED PIERCE - TRAILER