Filmtips juni 2013

De laatste van Ryan Gosling, help! En meer films die je deze maand op het puntje van de bioscoopstoel doen zitten… 

Meest gelezen

The Iceman (6 juni)
Acteurs: Michael Shannon, Winona Ryder, Chris Evans, James Franco en David Schwimmer.
Het verhaal: Gebaseerd op het leven van de beruchte maffiahuurmoordenaar Richard Kuklinski. De tough guy pleegde (naar eigen zeggen) zijn eerste moord op z'n 13e(!) en er volgden er nog veul meer… Oef.

In The Iceman volgen we de bloederige carrière van Kuklinski. Van zijn eerste dagen bij de New Yorkse maffia tot zijn arrestatie in 1986. Hoe kwamen zijn vrouw Deborah en z’n drie kinderen tot de schokkende ontdekking dat hun toegewijde man en vader eigenlijk een keiharde huurmoordenaar was? En hoe heeft hij zo lang weg kunnen komen met zijn duistere dubbelleven? Je ziet ’t allemaal. Spannend!
Waarom zien? Hoezee! Winona Ryder is terug. En hoe! Na haar ‘officiële comeback’ en huiveringwekkende optreden in Black Swan zet deze rol de fantastische actrice weer helemaal op de kaart. Naast het geweldige acteerwerk van Winona en de rest van de cast (Michael Shannon nails it) zit The Iceman bovendien bomvol energie en verdomd goed in elkaar. Gaat dat zien.  

Advertisement - Continue Reading Below

 

 

Trance (6 juni)
Acteurs: James McAvoy, Rosario Dawson en Vincent Cassel.
Het verhaal: Veilingmeester Simon slaat de handen ineen met onderwereldbaas Franck en plant ‘n gewaagde diefstal tijdens een grote publieke veiling. Wanneer Simon echter probeert de bende op te lichten neemt Franck op gewelddadige manier wraak en slaat hem bewusteloos. Door de klap kan Simon zich echter niet meer kan herinneren waar-ie het meesterwerk verborgen heeft. Met een hypnotherapeut probeert de bende vervolgens de info los te peuteren. Neemt Simon de boel in het ootje?
Waarom zien? Psychologische thrillers; wij krijgen er geen genoeg van. Gooi dit ook nog even in de mix met redactiefavoriet Vincent Cassel en je hebt een klapper die je moét zien. Regisseur Danny Boyle (Trainspotting en Slumdog Millionaire) weet wederom een razend spannende prent het grote doek op de slingeren. Rosario Dawson speelt bovendien de sterren van de hemel.

Meest gelezen

 

Only God Forgives (13 juni)
Acteurs: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas, Yayaying Rhatha Phongam, Luke Evans en Tom Burke.
Het verhaal: Julian en zijn broer Billy runnen een boksclub in Bangkok die dient als dekmantel voor een gevaarlijke drugsoperatie in de onderwereld van de stad. Wanneer Billy vermoord wordt, komt hun moeder Jenna naar Bangkok en zint op wraak. Ze dwingt Julian op zoek te gaan naar de moordenaar, waardoor hij het plots moet opnemen tegen een beruchte Thaise agent, die ook wel de 'Engel van Wraak' wordt genoemd. Yikes…
Waarom zien? Na filmhit Drive (wat was-ie toch mooi) slaan Ryan Gosling en regisseur Nicolas Winding Refn wederom de handen ineen. En hoewel deze bizarre misdaadthriller het lang niet haalt bij hun vorige samenwerking, pakt ’t wederom opmerkelijk uit. Eigenaardige scènes, knappe shots, fraaie close-ups, rare wendingen… De aardig rare film laat je niet snel los. En tja, het is voorlopig de laatste keer dat we The Goz (shock-o-horror! Crap! Snik!) op het witte doek zien. Geniet er dus maar even extra van. Je moet wel tegen bloed kunnen trouwens, just sayin’.

 

Moving on. 10 mogelijke opvolgers van Ryan Gosling >

 

Disconnect (20 juni)
Acteurs: Andrea Riseborough, Jason Bateman, Alexander Skarsgård, Hope Davis en Marc Jacobs.
Het verhaal: In Disconnect staat de vernietigende invloed van het internet centraal. Van identiteitsdiefstal tot grove pesterijen; alle gevaren van het wereldwijde web komen aan bod. In de prent komen verder verschillende verhaallijnen samen over mensen die op zoek zijn naar een échte verbintenis, in een wereld waarin iedereen virtueel met elkaar verbonden is. Met een wel heel onverwacht einde…
Waarom zien? Het acteerdebuut van Marc Jacobs! Dat moet je zien. En hoewel de ontwerper zelf het niet voor herhaling vatbaar vindt, doet-ie het nog verdomd knap ook. Het echt mooie acteerwerk vinden we echter bij o.a. Andrea Riseborough (hou haar in de smiezen!) en Alexander Skarsgård (drool…) die van het scherm knallen. De sterke cast maakt de vele overeenkomsten met de Oscar-winnende film Crash dan ook enigszins goed.

 

Now You See Me (27 juni)
Acteurs: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Isla Fisher, Woody Harrelson, Dave Franco en Mélanie Laurent.
Het verhaal: Vier illusionisten in Las Vegas komen met de stunt van de eeuw op de proppen. In het bijzijn van een groot publiek beroven ze virtueel, als aanval tegen corrupte zakenmannen, een bank in Parijs. Het geld dwarrelt, poef!, ineens op de toeschouwers neer. De truc krijgt uiteraard een staande ovatie, maar dan blijkt de volgende dag ineens dat de bank écht beroofd is. En tja, dan is het viertal plotsklaps wereldberoemd door hun briljante roof.
Waarom zien? Och, wat houden we van films in Las Vegas. En oké, ook wel een trucje hier en daar. Echte klapper van de film is echter niet het verhaal – de vaart gaat er hier en daar weleens uit – maar de chemie tussen de acteurs. Hou ook even het broertje van James Franco, Dave, in de smiezen. Zit z’n grote broer al bijna op de hielen. En mogen we nog even zeggen hoeveel we van de quirky Mark Ruffalo houden? Jep, we looove Mark Ruffalo.

 

THE ICEMAN - TRAILER