Het verdwenen verhaal

Het zijn geen beste weken voor jonge liefde in Hollywood.

Meest gelezen

Het zijn geen beste weken voor jonge liefde in Hollywood. Vorige week bleek het onvermijdelijke einde van Robsten dan eindelijk – EINDELIJK ! – daar. En deze week lijkt ook de verloving van Miley Cyrus en Liam Hemsworth definitief van de baan.

 

Geen grote schok natuurlijk voor de mensen die een beetje op de hoogte zijn van het gossipnieuws.

 

Miley en Liam zijn al afgeschreven sinds de avond dat hij in een auto stapte met January Jones. En dat Rob Pattinson en Kristen Stewart het überhaupt nog tot een paar maanden ná de release van de laatste Twilightfilm hebben volgehouden, vind ik persoonlijk verrassend.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Veel smeuïger is het verhaal over Robert Pattinson en Katy Perry dat afgelopen maandag op de website van People verscheen en vlak daarna weer verdween.

 

Het verhaal zelf – over Rob en Katy die zondagmiddag in Santa Barbara waren gespot tijdens de repetities van een bruiloft – is niet zo spannend. Volgens de ooggetuige (met naam en toenaam genoemd nog wel) gebeurde er namelijk eigenlijk niks: "They were dressed very casually. She was wearing a hoodie and big sunglasses. There was no PDA between them and no body language that showed they were dating. They just sat together and watched."

Meest gelezen

 

Nee, het verhaal werd pas spannend toen het maandag, enkele uren nadat het online was gekomen, weer verdween. Wie heeft het laten verdwijnen en waarom?

 

REPUTATIE OF VRIENDSCHAP

We weten dat People de sterren graag pleased, zelfs als dat betekent dat ze een leuke scoop moeten verwijderen. De vraag is dus wie heeft het tijdschrift gevraagd om het stuk te verwijderen? Waren het de mensen van Robert of van Katy?

 

Ze hebben alle twee hun redenen. Katy schijnt ook bevriend te zijn met Kristen en vreesde wellicht dat het artikel die vriendschap in gevaar kon brengen.

  

En Robert heeft een reputatie te beschermen. Want dankzij Kristens ‘misstap’ met Rupert Sanders van vorig jaar, is Robert degene die de publieke sympathie krijgt tijdens deze laatste break-up. Dit terwijl het ook zomaar zou kunnen dat hij háár heeft gedumpt – iets dat Kristens team ons in ieder geval wil laten geloven. En wanneer Robert een week nadat hij zijn spullen uit het huis van Kristen heeft verhuisd, al op romantische mini-breaks met een kittig popsterretje is, lijkt hij niet bepaald de gekrenkte partij.

 

EXCLUSIEVE SCOOP

Het hele verhaal werd nog ingewikkelder én smeuïger toen US Weekly, People’s grote concurrent, dinsdag in een ‘exlusief verhaal’ suggereerde dat Katy weer bij ex John Mayer is waarop People besloot hun ‘exclusieve scoop’ ook weer online te zetten. Blijkbaar is de drang om te winnen van de concurrent groter dan de drang om te pleasen.

 

Het gekke van alles is eigenlijk dat alle twee de verhalen niet eens echt spannend zijn. Dat Katy en Robert vrienden zijn, weten we. Haar ouders wonen in Santa Barbara dus dat ze daar waren, is ook niet eens gek. Net als dat een verhaal over een flirtende Katy en John Mayer heel geloofwaardig is.

 

Het zijn verhalen die niet eens waren opgevallen als ze niet op mysterieuze wijze verdwenen. Waarom dan al die moeite om ze te laten verdwijnen? Intrigerend...

 

GEORGE ONTKENT 

Tot slot nog een opvallende samenwerking tussen de gossip-pers en een Hollywoodster deze week: George Clooney die, geheel tegen gewoonte in, een statement uit heeft gebracht waarin hij ontkent dat hij hand in hand met zijn ex is gespot.

 

Dat hij met haar in een club was, weten we (er zijn foto's). En dat hij en vriendin Stacey Kiebler al honderd jaar niet samen zijn gespot, weten we ook. Maar blijkbaar is George nog niet klaar om dit officieel en wereldkundig te maken.