Zanna

In de coulissen van Koninklijk Theater Carré klonk het knikken van middelbare-scholieren-knieën.

Meest gelezen

In de coulissen van Koninklijk Theater Carré klonk het knikken van middelbare-scholieren-knieën. Brugklassers maakten zich klaar om het op te nemen tegen eindexamenleerlingen, hun enige wapen was hun lied, hun dans, hun monoloog, hun film. Ramvol zat de zaal met klasgenoten, vrienden, ouders, opa’s en oma’s, er was het toeziend oog van een strenge, deskundige jury en er was Oscar Kocken, de presentator die zélfs zichzelf aankondigde. En er was natuurlijk een prijs: de winnaar van talentenjacht De Rozentuin zou er vandoor gaan met een cheque ter waarde van duizend euro.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Elke act zou het verdienen om een weblog over vol te schrijven, maar ik beperk me hier tot een bekende van ELLE: Zanna van Vorstenbosch. In mei 2013 stond ze op een steenworp afstand van mijn column een potje beeldschoon te wezen, maar daar in Carré bewees dit fotomodel verdorie nog heel wat meer talenten te hebben. In haar uppie op het enorme podium, ten overstaan van eindeloos veel vreemden, zong zij loom en laag, dan weer hoog en hees, sloop haar stem op het publiek af met een warmte die ijskoud over alle ruggen kroop. 

Meest gelezen

 

I am the sea, I just found out.

I bring the boats, I let them float and sink into my deep. 

 

En hier stokken mijn woorden. Reddingsboeien zijn zinloos, happen naar adem is verspilling. Slechts één tip heb ik voor u, volstrekt op eigen risico: luister naar de opname van haar optreden tijdens de voorronde en knoop haar in uw oren, voordat u verdrinkt. Zanna van Vorstenbosch, aanstormend topmodel, zangeres, publiekshypnotiseur en winnares van De Rozentuin 2013.