Emmy Awards 2013: de nominaties

Wie-o-wie in de wereld van de tv zijn er zo goed dat ze beloond worden met een gouden bokaal? Lees en leer.

Een flink aantal acteurs en regisseurs kan vanaf vandaag weer een paar maanden in spanning zitten; zij hebben een nominatie voor een heuse Emmy Award in de wacht gesleept. Elk jaar is het weer een lange waslijst, met categorieën als beste (mini/drama/comedy)serie, beste mannelijke én vrouwelijke hoofdrol en dito bijrol. We zetten de highlights op een rij.
 
NEK-AAN-NEK
In de race voor Beste Dramaserie zijn Breaking Bad, Downton Abbey, Game of Thrones, Homeland, House of Cards en Mad Men. Bekende namen, want met uitzondering van House of Cards waren alle series vorig jaar ook al genomineerd voor zo'n felbegeerd beeldje. De jury vond 30 Rock, The Big Bang Theory, Girls, Louie, Modern Family en Veep de beste comedyseries van dit jaar.
 
De makers Downton Abbey duiken in de wereld van cosmetica en komen met een heel eigen beautylijn >
 
MANNEN VS. VROUWEN
Onder andere Claire Danes (Homeland), Kerry Washington (Scandal) en Robin Wright (House of Cards) gaven zo'n knap staaltje acteerwerk weg dat ze een nominatie hebben ontvangen voor beste vrouwelijke hoofdrol. Onder de mannelijke acteurs – die hopen op de prijs van Beste Mannelijke Hoofdrolspeler in een Dramaserie – vallen onder andere Damian Lewis (Homeland), Hugh Bonneville (Downton Abbey) en Jon Hamm (Mad Men).
 
Grootste kanshebber in de strijd om de grootste tv-eer is de (mini)serie American Horror Story: Asylum, die maar liefst zeventien nominaties binnen tikte. De serie (en cast) is onder andere genomineerd als Beste Miniserie, Beste Vrouwelijke Hoofdrolspeler in een Miniserie en Beste Mannelijke Bijrol in een Miniserie. Bekijk de volledige lijst met genomineerden op de website van de Emmy's.
 
Op zondag 22 september hijst tout acterend Amerika zich in een feestpak voor de ceremonie van de 65e editie van de Emmy Awards, die zal worden gepresenteerd door Aaron Paul en Neil Patrick Harris.
 
Bekijk nog even de winnaars van de Emmy Awards 2012 >

Advertisement - Continue Reading Below