Filmtips augustus 2013

Deze heerlijke films zijn de uurtjes uit de zon meer dan waard. Beloofd. Onze absolute must-sees voor de maand augustus zijn…  

Meest gelezen

> The Bling Ring (1 augustus)
Acteurs: Emma Watson, Israel Broussard, Katie Chang, Taissa Farmiga en Claire Julien.
Het verhaal: Een groep tieners besluit de huizen van een aantal rijke, Amerikaanse celebrities (Paris Hilton, Orlando Bloom, Lindsay Lohan, to name a few) leeg te gaan roven. Aan het hoofd van de bende staan Marc en Rebecca. Samen met hun vrienden Nicki, Chloe en Sam struinen ze websites van beroemdheden af om te zien waar ze verblijven om daar hun slag te slaan. Wanneer de celebs niet thuis zijn, breken ze in en stelen ze hun designerkleding, geld, naaktfoto’s en juwelen en feesten ze er daarna goed op los. Maar dat kan natuurlijk nooit goed gaan…  
Waarom zien? Sofia Coppola aan het roer en een Emma Watson die haar brave imago voorgoed probeert af te schudden; deze wil je zien. Bovendien is het verhaal waargebeurd en heerlijk smeuïg. Niet Coppola’s beste werk, maar de spannende shots, wendingen en te gekke bijrol van Paris Hilton herself (écht) maken het stiekem toch een must-see.

Advertisement - Continue Reading Below

 

> The Heat (1 augustus)
Acteurs: Sandra Bullock en Melissa McCarthy, Demian Bichir, Michael McDonald en Kaitlin Olson.
Het verhaal: De brave en uptight FBI-agent Sarah Washburn wordt gekoppeld aan Shannon Mullins, een politieagent uit Boston met een grote mond en een kort lontje. Beiden hebben nog nooit een partner gehad, dus wanneer ze samen een befaamde drugsbaron moeten inrekenen, komt er nog veel meer bij kijken dan alleen politiewerk.
Waarom zien? Paul Feig (van het hilarische Bridesmaids) slingert weer een heerlijke komedie het doek op. En oh, we loooove Melissa McCarthy (wie niet?). En in combinatie met Sandra Bullock springen wij een gat in de lucht. De chemie tussen de twee is fabelachtig hysterisch, en bijna net zo goed als komedieknalduo Tina Fey en Amy Poehler. Het verhaal rammelt flink, maar de grappen zijn oh-zo slim. Gaat dat zien voor een goed avondje lachen.

Meest gelezen

 

Lekker lees- én kijkvoer: Paris Hilton over haar rol in The Bling Ring >

 

> The Lone Ranger (22 augustus)
Acteurs: Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner en Tom Wilkinson.
Het verhaal: Remake van het bekende Disney-verhaal. Indiaan Tonto vertelt het onbekende verhaal over de politieagent en Texas Ranger John Reid, die zich ontpopt tot een ware legende. John Reid (een man van de wet) en Tonto moesten de handen ineenslaan om corruptie te bestrijden en hebzucht tegen te gaan. En dat bleek de rit van hun leven te worden.
Waarom zien? Maakt de hoge verwachtingen niet waar, maar Johnny Depp vertolkt Indiaan Tonto prachtig. De acteur dompelde zich ter voorbereiding dan ook echt helemaal in de Indiaanse cultuur in het Navajo Reservation in Monument Valley, waar hij alles leerde over de gewoonten en gebruiken. Het is echter duidelijk dat Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean) achter de camera stond, waardoor de film een niet altijd even logisch verloop heeft. Armie Hammer zet echter zijn beste beentje voor als de welbekende John Reid en er zit heerlijk veel humor in.

 

> Blue Jasmine (22 augustus)
Acteurs: Cate Blanchett, Alec Baldwin en Sally Hawkins.
Het verhaal: Jetset socialite Jasmine, de door champagne en antidepressiva benevelde vrouw van de filthy rijke zakenman Hal heeft in haar New Yorkse optrekje alles heeft wat haar hart begeert. Wanneer echter blijkt dat Hal er diverse duistere zaken op na houdt, ontstaat er een groot schandaal rondom het echtpaar, en raken zij in één klap al hun luxe en aanzien kwijt. Jasmine wordt gedwongen tot een teruggetrokken bestaan in San Francisco bij haar nuchtere, bescheiden zus Ginger. Maar of dat wel zo goed uitpakt…  
Waarom zien? Om Cate Blanchett! Oh en om Cate Blanchett! Wow, wat is ze mooi. En goe-hoed. En wat spat ze van het scherm. Woody Allen slaat de spijker op z’n kop met zijn nieuwe leading lady, en ook zijn favoriet Alec Baldwin is weer fantastisch gecast. Niet voor niets zorgde Blue Jasmine voor Woody Allens hoogste opening ooit in Amerika (voorheen was dat Midnight in Paris). Gaat. Dat. Zien. Dus.
 

Zien: 40x de mooiste rodeloperlooks van Cate Blanchett >
 

> Borgman (29 augustus)
Acteurs: Hadewych Minis, Jan Bijvoet, Eva van de Wijdeven en Annet Malherbe.
Het verhaal: Camiel Borgman komt als een buitenstaander in de een gesloten villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks vreemde gebeurtenissen rondom een rijk echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje. Hoe zal dit aflopen?
Waarom zien? Deze parel van de Nederlandse Alex van Warmerdam dong onlangs nog mee voor de Gouden Palm tijdens het Cannes Film Festival. Helaas ging die aan z’n neus voorbij, maar wow, wat een prent! Van het spannende en fascinerende verhaal tot de geweldige acteurs (Hadewych Minis!); wij krijgen er geen genoeg van. Boek dus maar alvast meerdere avondjes naar de bioscoop voor deze Nederlandse knaller.  

 

BLUE JASMINE - TRAILER