Gina Gershon als Donatella Versace

Actrice Gina Gershon (Showgirls) zal in de huid kruipen van Donatella Versace voor de biopic The House of Versace.

De tv-film is gebaseerd op het boek House of Versace: The Untold Story of Genius Murder and Survival van Deborah Ball, journaliste van de Wall Street Journal. In het boek komt alles aan bod rondom het huis Versace: van de oprichting tot aan de megasuccessen, de moord op de grootmeester Gianni Versace, hoe zus Donatella het ontwerpstokje overnam en de strijd die ze voerde met haar verslavingen.

 

LANG LEVE DE GRIMEUR

Gina Gershon die we vooral kennen van Paul Verhoevens Showgirls, lijkt in eerste instantie niet de meest voor de hand liggende keuze. Al was het vanwege de haarkleur en substantieel kleinere maat van de lippen. Maar goed, een pruik en een lik make-up doen ongetwijfeld wonderen…

Advertisement - Continue Reading Below

 

Ook Raquel Welch maakt haar opwachting in de rolprent, zij vertolkt de invloedrijke Lucia, de tante van Donatella en Gianni. De regie is in handen van Sara Sugarman, de vrouw achter één van Lindsay Lohans minder grote successen: Confessions of a Teenage Drama Queen. The House of Versace zal op 5 oktober in Amerika uitgezonden worden, gevolgd door een documentaire over Gianni, genaamd Versace: Beyond the Headlines.

 

De trailer van Carine Roitfelds documentaire al gezien? >