Gisele Bündchen best betaalde model 2013

Ding-ding-ding! We have a winner. Gisele Bündchen is wederom het best betaalde model van het jaar. Wereldwijd.

In de ganse wereld is er geen knapperd die meer duiten met haar looks binnenharkt dan de 33-jarige Gisele Bündchen. Het begint bijna een beetje vervelend te worden; de Braziliaanse schone is al zeven jaar op rij lijsttrekker van Forbes’ Highest-Paid Models-lijst. Ze verdiende het afgelopen jaar een whopping 42 miljoen dollar, zeven keer zoveel dan runner-up Miranda Kerr, én – saillant detail – ook net iets meer dan hubby en professioneel football player Tom Brady.

Advertisement - Continue Reading Below

 

HOE DOET ZE HET TOCH?
Nou, bijvoorbeeld door een succesvol partnerschap aan te gaan met Grendence, een Braziliaans schoenenmerk waar Gisele aandelen in heeft. Of door een ecologisch cosmeticalabel aan haar naam te verbinden (Sejaa) en jaarcontracten te tekenen met grote merken als Pantene, Oral-B en Sky HDTV. En ook H&M wist haar weer te strikken voor de wintercampagnes. Ja, die Gisele heeft naast een mooi koppie ook vooral een slím koppie.

Meest gelezen

 

Zo houdt Gisele dat prachtige lijf in shape >

 

Kleine kanttekening: Gisele’s inkomsten zakten dit jaar wel met 3 miljoen, maar hé, dat mag de pret niet drukken. Miranda Kerr daarentegen klom 3,2 miljoen dollar in de lijst, wat haar van de zevende naar de tweede plaats op Forbes’ befaamde lijstje bracht. En ook zij is, door verder te denken dan de landsgrenzen (haar cometicamerk Kora Organics is vooral in Azië booming) hard op weg om dichter bij Gisele in de buurt te komen.

 

ORANJE ONDER?

Opvallend is dat de lijst voornamelijk Victoria’s Secret-modellen kent. Ook nieuwkomers in de Top 10, de Chinese Liu Wen (het eerste Chinese VS-model) en de Puerto Ricaanse Joan Smalls zijn geen onbekenden van het Amerikaanse lingerielabel. Alessandra Ambrosio en Neerlands trots Doutzen Kroes vielen dit jaar uit de Top 10. Maar phiew, Lara Stone zorgt nog nét voor wat Hollands glorie door de tiende plek te bezetten met 3,2 miljoen dollar. Bekijk hier de volledige Forbes' Highest-Paid Models List van 2013.

 

Victoria's Secret Angels Behati Prinsloo en Erin Heatherton klappen uit de school >