Filmtip: Jeune & Jolie

Moet. Je. Zien. Jeune & Jolie is een nieuw Frans meesterwerkje en draait vanaf vandaag in de bios.

De binnenstad van Amsterdam hangt vol met posters van Jeune & Jolie, dus het kan je niet ontgaan zijn. Ook hier een mini-pleidooi voor het nieuwe werk van François Ozon, een goede regisseur en schrijver van vrouwenrollen (Sous le sable, Swimming Pool), die – zoals je nu ook in ELLE oktober kunt lezen – intrigerende performances uit zijn hoofdrolspelers, in dit geval model Marine Vacth, weet te halen.

Advertisement - Continue Reading Below

  

Top 5 must-see bioscoopfilms van september 2013 >

  

Enfin, terug naar de film, welke begint met iemand die door een verrekijker een meisje bespiedt dat topless ligt te zonnen. Het is haar jongere broertje, maar de rest van de film zijn wij, de kijkers, de voyeurs van het seksleven van de zeventienjarige Isabelle, die zonder duidelijke reden prostituée wordt. Haar belangrijkste klant is de oude George (Johan Leysen). Door een schokkende gebeurtenis stopt ze, maar dan hebben haar ouders van de politie al gehoord over hun dochters nieuwe bezigheid...

Meest gelezen

 

JEUNE & JOLIE

Gaat dat zien dus. En bekijk hieronder vooral even de trailer van Jeune & Jolie. Mocht je binnenkort op de bioscoopstoel plaatsnemen, let dan aan het einde even op de sublieme verschijning van Charlotte Rampling.