Jennifer zwanger, ja of nee?

.

Meest gelezen

‘Jennifer Aniston zwanger! Nu dan echt! Serieus waar!’ Iedere week is er wel een gossipsite of –blad die dit heel hard roept en er daarna nooit meer op terugkomt.

 

Jennifer Aniston onterecht zwanger verklaren is een wereldwijde hobby.

 

Maar deze week kwam de roep opeens uit een onverwachte hoek. Niet usual suspects Inquirer of STAR hadden Jennifer op de cover geplant met een pijltje richting een niet aanwezig buikje, maar US Weekly.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Op de voorkant van het nummer dat sinds woensdag in de winkels ligt, roept het blad in grote letters ‘Jen’s Big Secret PREGNANT!’. Binnenin wordt uitgelegd dat Jennifer en verloofde Justin Theroux het nieuws pas na zes maanden bekend willen maken uit angst voor een miskraam.

 

Iedereen die mijn blog vaker leest, weet dat van alle gossipbladen US Weekly en People de enige twee zijn die je enigszins ‘betrouwbaar’ kunt noemen. Niet dat ze ook niet regelmatig maar wat roepen of foute tips krijgen, maar vaak hebben de twee het uiteindelijk wel bij het juiste end. Het zijn bladen die een goede relatie onderhouden met de sterren en de exclusieve scoops die ze van hen kunnen krijgen niet zomaar op het spel willen zetten. 

Meest gelezen

 

Betekent dat in dit geval dat Jennifer echt zwanger is?

 

Niet meteen. Er zijn namelijk een paar kleine kinkjes in de kabel.

 

De eerste kink: US Weekly rept online met geen woord over hun ‘exclusieve scoop’. Dit kan betekenen dat ze na publicatie tot de ontdekking kwamen dat hun tipgever niet zo betrouwbaar was als ze dachten. Misschien hopen ze dat hun fout stilletjes in de oud-papierbak verdwijnt.

 

De tweede kink: Jennifers publicist Stephen Huvane heeft het bericht sinds woensdag meerdere malen weerlegd. Tegen Page Six noemde hij het zelfs een ‘complete fabrication’:

 

“The whole story is a complete fabrication all the way from a supposed cancelled Smartwater shoot to Jennifer asking for a late check-out in Toronto and to her stylist having to rework her wardrobe. None of this ever happened and shame on US Magazine for once again getting it all wrong.  Jennifer is NOT pregnant.”

 

'JEN EN BRAD NIET VERLOOFD'

Is daarmee het hele verhaal weerlegd? Wederom, niet meteen. Stephen Huvane staat er namelijk om bekend dat hij dingen ontkent die later wel waar bleken te zijn.

 

Zo ontkende hij in november 1999 dat Jennifer en Brad NIET verloofd waren ondanks een enorme ring aan haar ringvinger – hij bleef de verloving ontkennen tot de dag dat de twee trouwden in juli 2000.

 

Ook riep hij twee weken voordat Jen en Brad hun scheiding bekend maakten in 2005 nog dat alles goed ging met de twee. “They are looking forward to spending the holidays with each other. There is no split. They are fine.”

 

En in juli van dat jaar ontkende hij dat er iets speelde tussen Jennifer en haar tegenspeler Vince Vaughn, die vervolgens binnen een half jaar bij haar introk.

 

ONTKENNEN IS BEKENNEN?

Met andere woorden, dat Steven Huvane ontkent dat Jennifer zwanger is, kan dus zomaar betekenen dat ze juist zwanger is. Daarbij draagt Jennifer de laatste weken wel opvallend vaak een jurk met rare kreukels en vouwen rondom haar buik en ze zag er laatst ook opgeblazen en ziek uit. Daarbij dronk ze onlangs op feestjes enkel water...

 

Maar ook dat hoeft weer niet te betekenen dat ze echt zwanger is. Veel mensen zijn er van overtuigd dat Jennifer (samen met Huvane) regelmatig zelf de zwangerschapsgeruchten aanzwengelt, zeker wanneer ze een film moet promoten (of Brad en Angelina in het nieuws zijn). Met wat verdachte outfits of een strategisch geplaatste hand op haar buik, is ze verzekerd van tientallen headlines en dagenlange aandacht.

 

Kort samengevat, het kan dus wederom alle kanten op met dit verhaal. Of we horen er nooit meer iets over, of we krijgen over een paar maanden een officiële aankondiging. Het zou me alle twee niets verbazen.

 

Wie wil er een gokje wagen?