Emmy Awards 2013: de winnaars

Wie gaven er vannacht een snotterende bedankspeech tijdens de Emmy Awards?

Meest gelezen

De Oscars van de tv-wereld, de Emmy Awards, werden vannacht in Los Angeles weer rijkelijk uitgedeeld. En jawel, ook Nederland viel in de prijzen. John de Mol kreeg voor de The Voice het gouden beeldje voor beste reality- en competitieprogramma in handen gedrukt.

 

BREAKING BAD
De belangrijkste prijs van de avond, de Emmy voor beste dramaserie, ging naar het alombejubelde Breaking Bad. Het hilarische Modern Family kreeg voor de vierde keer op rij(!) het beeldje voor beste komedieserie. Acteur Jeff Daniels won de Emmy voor zijn hoofdrol in de dramaserie The Newsroom. Claire Danes werd voor de zoveelste keer tot beste actrice uitgeroepen voor haar razendknappe spel in Homeland. Daarnaast kan ook Michael Douglas zijn schoorsteenmantel gaan afstoffen, hij won de Emmy voor beste mannelijke hoofdrol in een miniserie of film, voor zijn vertolking van Liberace in Behind the Candelabra. Laura Linney won de Emmy voor beste vrouwelijke hoofdrol in een miniserie of film met haar rol in The Big C: Hereafter.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Wie waren er allemaal genomineerd voor een Emmy Award? >

 

RECORD
Maar er is meer! Julia Louis-Dreyfus zette gisteravond een heus record tijdens de Emmy Award door voor de veertiende(!) keer genomineerd te zijn voor de prestigieuze tv-prijs. De actrice werd vannacht daarnaast nog uitgeroepen tot beste actrice in een komedieserie voor haar rol in Veep. Eerder won ze al Emmy’s voor haar acteerspel in Seinfeld en The New Adventures Of Old Christine.

Meest gelezen

 

De grootste modemissers @ de Emmy Awards aller tijden >

 

EERBETOON
Tijdens de Emmy Awards werd ook een eerbetoon gedaan aan de overleden Sopranos-ster James Gandolfini en Glee-acteur Cory Monteith. Daarnaast werd door Elton John ook een eerbetoon gebracht aan Liberace. Een heuse primeur, want de gebrilde artiest stond voor het eerst in zijn carrière op het Emmy-podium. Bekijk het optreden hieronder: