Mo Sista’s in actie voor Movember

Bekende Nederlandse vrouwen komen in actie voor het goede doel in de maand Movember.

De maand november gaat alweer jaren door het leven als Movember. Met dank aan een te gek initiatief, waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar prostaatkanker. Het idee: mannen over de hele wereld laten in de maand november hun snor staan, gesponsord door vrienden, buren, bedrijven en wie maar wil. Zo zamelen ze niet alleen geld in voor het goede doel, maar zijn ze, met hun wollige bovenlip, ook nog eens een wandelend uithangbord voor Movember, wat weer voor bewustwording zorgt. Goeie zaak!

Advertisement - Continue Reading Below

 

Om alvast in de stemming te komen: dit zijn dé 12 knapste celebs mét snor >

 

ENTER MO SISTA'S
Maar natuurlijk staan de zogeheten Mo Bro’s er niet alleen voor. Mo Sista’s – zij die hun mannelijke wederhelft steunen (en de kriebelende stoppels voor lief nemen) – zijn nét zo belangrijk. Mo Sista’s kunnen immers veel meer doen dan alleen aanmoedigen. Zo kun je jezelf uitleven met snorrenkettingen, snorrensjaals, plaksnorren; alles met een krullende, harige moustache is geoorloofd. Vorig jaar was er zelfs een Britse vrouw die iedere dag een andere snor op haar bovenlip tekende – just saying. Je kunt je eigen Mo Sista's-team samenstellen, je kunt aandacht genereren door Movember te liken op Facebook, en heb je nog een nieuwe jaarkalender nodig? Wij weten er wel één…
 

Meest gelezen

VROUWEN MET BALLEN. EN SNORREN.
Fotografen Michiel Landeweerd en Martijn van de Griendt besloten dit jaar onder de gelegendheidsnaam Landeweerd & Van de Griendt voor Movember een unieke kalender bij elkaar te schieten. Geen mannen met snorren, maar twaalf bekende Nederlandse vrouwen met ballen (figuurlijk) en een snor (letterlijk) stonden model. Onder andere de zangeressen Kris Berry, Eefje de Visser en Démira Jansen doen mee en ook actrices Sylvia Hoeks, Maryam Hassouni, Camilla Meurer en Hanna Verboom en tv-presentatrices Linda Hakeboom en Geraldine Kemper zijn van de partij. De kalender zal half november gelanceerd worden in – hoe kan het ook anders – Bar Moustache in Amsterdam, waar de foto’s ook in een kleine expositie te zien zullen zijn.

 
Is dat alles? Mais non. Op movember.nl en de facebookpagina van Movember lees je nog veel meer over alle events, feestjes en expo’s rondom de maand van de snor.

 

Bij die snor: dé make-uptrends van dit najaar >