Filmtips november 2013

Van de allernieuwste Tom Hanks tot één van James Franco's nieuwe artsy fartsy projecten; wat staat er voor de maand november op onze niet-te-missen lijst?

Meest gelezen

Carrie (7 november)
Acteurs: Chloë Moretz, Julianne Moore en Gabriella Wilde
Het verhaal: Remake van het befaamde horrorverhaal van Stephen King. Bij Carrie White, een verlegen meisje dat altijd gepest wordt en door haar zwaargelovige moeder enorm wordt beschermd, slaan na het zoveelste incident op het eindbal de stoppen door, waardoor ze een bloedbad aanricht in het stadje met haar telekinetische gave.
Waarom zien? De piepjonge Chloë Moretz moest voor deze rol de enorme schoenen vullen van Sissy Spacek die voor haar rol als Carrie in 1976 een Oscarnominatie kreeg. De 16-jarige laat echter al snel zien dat ze dit prima aankan, en doet met haar angstaanjagende blik iedereen rillen in de bioscoopstoel. Zet daar Julianne Moore naast als freaky moeder en je hebt een terrifying duo voor je. Regisseur Kimberly Peirce wist de film bovendien helemaal naar 2013 te trekken door de slimme verwijzingen naar cyberpesten en schoolmoorden. In het bezit van een sterke maag? Haast je dan naar de bioscoop voor deze kraker.  

Advertisement - Continue Reading Below

 

The Counselor (14 november)
Acteurs: Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem en Brad Pitt
Het verhaal: Een gerespecteerde advocaat krijgt het flink heet onder zijn voeten nadat-ie betrokken raakt in de gevaarlijke wereld van de drugshandel.
Waarom zien? Meester van de thriller, Ridley Scott, weet met The Counselor een fraaie misdaadfilm neer te zetten. Na zijn sci-fi flop Prometheus een zeer welkome nieuweling, met grote namen die de sterren van de hemel spelen. Hoewel ook The Counselor niet Scotts knapste prent is (niet alles is even logisch), zijn we weg van de zwarte sfeer en slimme dialogen.  

Meest gelezen

 

Over Michael Fassbender gesproken; de knapperd staat op de cover van ELLE! >

 

The Hunger Games: Catching Fire (21 november)
Acteurs: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth en Philip Seymour Hoffman
Het verhaal: Het langverwachte tweede deel van The Hunger Games-franchise. Hierin wordt er opnieuw gejaagd op Katniss Everdeen en Peeta Mellark, maar het gevaar komt uit een andere hoek: het Capitool.
Waarom zien? Dat Oscarwinnares Jennifer Lawrence immer vermakelijk om naar te kijken is hoeven we je niet meer te vertellen. En dat Liam Hemsworth fraaie eye-candy is ook niet. Maar dat de nieuwe Hunger Games zó aan alle verwachtingen voldoet kon je haast niet wensen. De special effects zijn a-ma-zing, de arena is précies zo nagemaakt als in het boek en de acteurs zijn wederom on top of their game. En daarnaast willen we nog steeds beste vriendinnen worden met J-Law.

 

Captain Phillips (21 november)
Acteurs: Tom Hanks, Barkhad Abdirahman en Faysal Ahmed
Het verhaal: Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van kapitein Richard Phillips en het vrachtschip MV Maersk Alabama dat in 2009 door Somalische piraten wordt gekaapt.
Waarom zien? Tom Hanks! Tom Hanks! Wat is de goede man toch weer briljant. Wij durven zelfs te zeggen: één van zijn beste rollen. Captain Phillips is een prachtige thriller en het razendspannende kat-en-muis-spel in de film doet je op het puntje van je stoel zitten. En, we zeggen het nog maar eens, wij ruiken al die zesde Oscarnominatie voor Hanks. Chapeau!

 

Shock. Ryan Gosling stopt. Wie hem gaat opvolgen? Wij doen 10 voorzetjes >

 

As I Lay Dying (21 november)
Acteurs: James Franco, Danny McBride, Tim Blake Nelson, Jim Parrack en Ahna O'Reilly
Het verhaal: Gebaseerd op het befaamde boek van William Faulkner uit 1930. Wanneer Addie Bundren overlijdt doet de familie er alles aan om haar laatste wens in vervulling te laten gaan: begraven worden in een dorpje vlakbij Jefferson. Wat volgt? Een roerige rit door Mississippi.
Waarom zien? James Franco bewerkte William Faulkners beroemde roman tot scenario, regisseerde de film én speelt, uiteraard, ook nog even mee. Weer een van Franco’s flops? Mwah. Het valt mee, maar zijn artsy fartsy insteek gaat zo nu en dan irriteren. Hoe dan ook, een ambitieus project van de knapperd, die we eigenlijk altijd wel in een film willen zien, met zijn beste vriend en partner in crime Danny McBride.

 

TRAILER – CAPTAIN PHILLIPS