Waarom Cate Blanchett een geleende Birkin wegsmeet

Je zou er toch buikpijn van krijgen…

Het budget van Woody Allens jongste rolprent Blue Jasmine was zo klein dat hoofdrolspeelster Cate Blanchett de welbekende Birkin-tas moest lenen van een PR-mevrouw van Hermès. En dat was geen uitleenexemplaar, maar haar eigen, ondanks de korting ongetwijfeld zuurverdiende, tas.

 

Je eigen Birkin maak je trouwens zo >

 

Zo moest de PR-dame toekijken hoe haar Birkin keer op keer woest aan de kant werd gesmeten door het personage. ‘I borrowed the PR girl's bag, but I didn't find that out until I'd thrown it on the sidewalk for the seventh time.’ Cate speelt socialite Jasmine, een door champagne en antidepressiva benevelde vrouw van de rijke zakenman Hal. Wanneer de shit hits the fan en ze in een groot schandaal verzeild raken, zit er niets anders op dan eens goed met die Birkin te smijten. Lees hier meer over de film >

Advertisement - Continue Reading Below

 

Het lenen van de tas was trouwens niet de enige stunt die kostuumdesigner Suzy Benzinger moest uithalen voor de film. Ook Karl Lagerfeld leverde gratis en voor niets twee custom made Chanel-jasjes voor Kate. Net als Ralph Lauren, ook in zijn kleding werd het personage gesignaleerd.

 

Oh lekker! De stijl van Cate Blanchett over de jaren >

 

Blue Jasmine draait nu in de bioscoop.