Domme zet

Na het maniakale spring op de bank-incident leek het er lange tijd op dat Tom Cruise niets dommers zou kunnen doen dan dat.

Meest gelezen

Na het maniakale spring op de bank-incident leek het er lange tijd op dat Tom Cruise niets dommers zou kunnen doen dan dat.

 

Tot hij onlangs besloot om In Touch aan te klagen.

 

Niet dat het onbegrijpelijk is dat hij het roddelblad er van langs wilde geven nadat ze groots op de cover hadden verklaard dat de acteur zijn dochtertje had ‘verlaten’ omdat hij haar 100 dagen niet had gezien. Ik kan me best voorstellen dat je daar als ouder pissig van wordt.

Advertisement - Continue Reading Below

 

En dat hij een grens trekt bij de onzin die de tabloids over hem mogen schrijven – de 'niet aan mijn kinderen komen'-grens – dat snap ik ook.

 

Alleen hoe een door de wol geverfde celebrity als Tom zich zo heeft kunnen vergissen in het verloop van zo’n rechtszaak, is mij een raadsel.

 

Want uiteraard zijn de transcripten van zijn getuigenverklaring gelekt. (Uiteraard. De tegenpartij is een roddelblad dat sowieso al weinig scrupules lijkt te hebben.) En natuurlijk worden de sappigste stukjes uit deze verklaring nu opgepikt door alle online gossips.

Meest gelezen

 

Omdat hij zichzelf wilde verdedigen tegen de roddels, heeft Tom stiekem meer over zichzelf, de scheiding en zijn kinderen moeten prijsgegeven dan ooit te voren. 

 

DIRT

Wie de verslagen leest, denkt haast dat de advocaten van de uitgeverij van In Touch niet alleen hun zaak wilden winnen, maar ook zoveel mogelijk dirt over Tom en zijn leven naar boven probeerden te halen.

 

Zo dwongen ze hem om toe te geven dat hij dochtertje Suri meer dan 100 dagen achtereen niet heeft gezien toen hij van 4 augustus to Thanksgiving in het buitenland aan het filmen was.

 

Lieten ze hem uitleggen waarom hij als vader niet op haar eerste schooldag aanwezig was:

“If she had asked me to be there, I would have been there. I would have worked it out in any way I could.”

 

En moest hij zelfs verklaren waarom hij wél naar Londen was gevlogen voor een Scientology bijeenkomst en niet naar New York voor een bezoekje aan zijn kind.

 

SCOOPS

Maar bovenal hebben de advocaten voor elkaar gekregen wat geen (roddel)journalist nog is gelukt. In de verklaring heeft Tom al dan niet schoorvoetend moeten toegegeven dat Katie hem heeft verlaten vanwege zijn geloof.  

En op de vraag of Katie - die Tom consequent zijn ‘ex’ of ‘Suri’s mother noemde - is vertrokken om hun kind te beschermen, zei hij uiteindelijk dat dit inderdaad een van de door haar gegeven verklaringen was.

 

En het waren niet de enige onthullingen. Dankzij Tom’s eigen verklaring weten we nu dat zowel Katie als Suri niet meer tot de Scientology kerk behoren en dat Connor en Isabella, zijn andere twee kinderen met Nicole Kidman, hun voormalige stiefmoeder niet meer zien.

 

Het zijn waarschijnlijk de grootste scoops die In Touch in lange tijd heeft weten te bemachtigen, ook al was het via een advocatenteam. En dat allemaal omdat Tom zelf besloot een blad aan te klagen waarvan zelfs de lezers weten dat het veelal onzin is wat er op de cover staat. Domme zet Tom!