ELLE december: de must-see filmtrailers

Fraaie voorpret: de lekkerste filmtrailers van de maand.

Meest gelezen

THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE

The Hunger Games, en hoofdrolspeelster (en Oscarwinnares) Jennifer Lawrence, die hoeven we niet echt meer te verkopen. Eindelijk dan nu het tweede deel, waarin er opnieuw gejaagd wordt op Katniss en Peeta, zij het dat het gevaar nu uit een andere hoek komt: het Capitool.

 

THE BUTLER

Een soort Forrest Gump, in de zin dat een deel van de Amerikaanse geschiedenis (in dit geval de strijd voor Burgerrechten) door de ogen wordt gezien van een onschuldige buitenstaander, butler Cecil Gaines, die onder acht presidenten in het Witte Huis diende. Met in de hoofdrol Forest Whitaker, met Oprah Winfrey als zijn vrouw, en o.a. Robin Williams (Eisenhower), John Cusak (Nixon), James Marsden (JFK) en Alan Rickman (Reagan) als presidenten.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Zien: dé filmtips van deze maand >
 

AS I LAY DYING

Oftewel James Franco Vanity Project deel 465: hij regisseerde, bewerkte William Faulkners beroemde roman tot scenario en speelt natuurlijk ook een flinke rol. O, en hij staat ook, tot woede van veel schrijvers, opeens met zijn kop op de cover van Faulkers klassieker, als ware hij de schrijver. Gaat hij met dit project op z’n bek? Het valt mee, maar beslissingen zoals het werken met split screens om Faulkners gelaagde vertelling te verbeelden zijn meer arty farty dan geslaagd.

Meest gelezen