Justins bizarre realiteit

.

Meest gelezen

Het meest opmerkelijke aan het coververhaal van The Hollywood Reporter over Justin Bieber en zijn manager Scooter Braun is niet de onthulling dat er dagelijks zes paparazzi fotografen in Los Angeles enkel op ‘Bieber-watch’ zijn of het feit dat zijn manager Scooter Braun heet - hoe vaak je de naam ook leest, het blijft een slechte houseact uit de jaren negentig... – maar dat wat Justin zegt over Will Smith.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Acteur en superster Smith, niet toevallig de vader van een van Justins vriendjes, heeft zichzelf namelijk opgeworpen als vriend en mentor van de popster. De twee bellen wekelijks en nemen eventuele problemen, emotioneel of anders, met elkaar door. (Scientology wordt niet besproken, meldt THR expliciet.) 

 

GESPREK VAN DRIE UUR

Deze gewoonte ontstond afgelopen mei toen Justin net terug was van een wereldtour vol controverse en Smith spontaan besloot de tiener uit bed te trekken en eens een goed gesprek van drie uur met hem te hebben.

Meest gelezen

 

Gevraagd naar deze actie, zegt Justin het volgende: 'Man, that makes me feel so loved. I woke up, and there's Will Smith, one of, if not the, biggest movie stars on the planet. He took time out of his day for me.'

 

Nu worden er heel veel dingen in het interview door Justin en zijn manager gezegd die duidelijk maken hoezeer de twee in een absurde werkelijkheid leven waar alles draait om de 19-jarige.

 

Zo is er sinds Justins achttiende verjaardag geen persoon meer geweest die ‘nee’ tegen hem durfde te zeggen. En kan manager Scooter pas rustig gaan slapen als hij ’s nachts een smsje krijgt van Justin's bodyguard dat hun cliënt veilig is en dus niet meer in de problemen kan komen. Braun: 'At night is when trouble can come.'

 

Toch vind ik de Will Smith-quote het meeste zeggen over Justin's bizarre realiteit.

 

DE GROOTSTE FILMSTER TER WERELD

Hij zegt dat hij zich ‘enorm geliefd’ voelde dankzij het bezoekje. Niet omdat Smith, de vader van een van zijn vrienden, de moeite had genomen in z’n auto te stappen en helemaal naar zijn huis te rijden omdat hij zich zorgen maakte. Maar omdat ‘een van de, nee misschien wel de grootste filmster ter wereld’ in zijn auto was gestapt om helemaal naar zijn huis te rijden.

 

Zo verpest is Justin Bieber dus door die belachelijke supersterrenstatus waarmee hij nu al jaren leeft.

 

Justin heeft miljoenen volgers, hij wordt avond aan avond toegeschreeuwd door duizenden fans en hij heeft meer geld op de bank staan dan hij ooit zal kunnen opmaken. Wie in zo’n wereld leeft, voelt zich pas ‘geliefd’ als het een hele grote Hollywood superster is die interesse toont. Begrijpelijk. Alles in zijn leven is in de overtreffende trap. Dus ook een – laten we wel wezen – interventie.

 

NET ZO BEROEMD ALS JUSTIN

Nu is het overigens goed nieuws dat Justin wekelijks met een volwassene praat die – hopelijk – wel eerlijk tegen hem durft te zijn en hem erop aanspreekt als hij een regelrechte douche is. Iets wat iemand als Britney waarschijnlijk nooit heeft gehad. Zeker omdat Justins manager misschien nog wel het ergste is van allemaal. Niet alleen omdat hij zijn tienerster dag in dag uit vertelt hoe geniaal hij is en nooit ‘nee’ tegen hem durft te zeggen maar vooral omdat Scooter, zo durfde één anonieme bron aan The Hollywood Reporter te vertellen, door iedereen in de Amerikaanse muziekindustrie als ‘fout’ wordt gezien omdat hij ‘net zo beroemd wil worden als zijn artiest’...

  

 Lees het hele onthullende interview hier.