De hoogte- en dieptepunten @ de AMA’s

Miley Cyrus en een playbackende kat, Lady Gaga die knuffelt met R. Kelly en heel veel ongemakkelijke momenten van Justin Timberlake.

Meest gelezen

Jep, deze ochtend hebben we het allemaal over de American Music Awards van gisteravond. Iedereen die iemand is in de muziekwereld rukte uit voor de grootse prijzenshow, met als ultieme rode loper-jawdropper Lady Gaga op een neppaard. Wat er nog meer gebeurde? Hou je vast.

 

MEEST OPMERKELIJK
Laten we maar weer eens beginnen met Miley Cyrus, wiens wenkbrauwen weer 'terug' zijn trouwens. Geen joint dit keer, maar een kattenbikini. Plus: een playbackende en huilende(!) kat op de achtergrond. We snappen niet helemaal wat ze hiermee bedoelde, maar verdikkeme, ze krijgt de tongen weer aan het rollen. En dit keer niet eens over haar hoog uitgesneden broekje. Chapeau.

Advertisement - Continue Reading Below

 

DE DIEPTEPUNTEN
Justin Timberlake deed raar. Heel raar. Wat wij dan weer raar vinden, omdat-ie normaal gesproken zo cool is (herinner je je zijn epische optreden tijdens de VMA’s nog?). Maar gisteravond dus niet. Vier redenen waarom:

 

1. In al zijn bedankspeeces (hij won drie awards) bedankte hij niét Jessica Biel - jeweetwel, zijn vrouw. Wat-ie wel deed? Zijn excuses aanbieden voor het niet bedanken van zijn mede-genomineerden. Arme Jessica.

Meest gelezen

 

2. Over Jessica gesproken, die zat dus thuis. Want o-wee als ze zijn thunder zou stelen op de rode loper. Wederom: arme Jessica.

 

3. Om er nog een zuur schepje bovenop te doen: Justin Timberlake had het wél errug gezellig met Taylor Swift. Zelfs omstanders werden er een beetje ongemakkelijk van. Vooral van dit moment.

 

4. Toen JT direct nadat Rihanna’s moeder haar dochter een award in handen had gedrukt het podium opklom voor zijn speech, nam-ie het accent van RiRi’s moeder op de hak. Pijnlijk.

 

Door naar Lady Gaga en R. Kelly die Marilyn Monroe en president JFK imiteerden. Van de intro gingen de haren in onze nek al flink overeind staan. Dat ging namelijk zo:

 

R. Kelly: ‘Honey, I've had a bad day, can you bring me my lunch?
Lady Gaga: ‘What are you hungry for, Mr. President?
R. Kelly: ‘Girl, you've been working for me six long years, you know what I want. I want that Italian, I want that Italian, I want that Italian.
Lady Gaga: ‘Coming right up, Robert.

 

Juistem, ernstig. En het einde? Tja, toen besprong Gaga dus R. Kelly. Oh, onze ogen!

 

DE HOOGTEPUNTEN
Oké, maar snel door naar de chiquere optredens. Te beginnen met Rihanna. Die zag er niet alleen fa-bu-leus uit, maar won ook nog eens de allereerste AMA Icon Award ooit en bracht een prachtversie van Diamonds ten gehore.

 

Geloof het of niet: Jennifer Lopez kreeg een staande ovatie en zorgde ervoor dat alle voetjes van de vloer gingen tijdens haar swingende ode aan salsa-icoon Celia Cruz. Hot stuff!